Live τώρα    
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πανελλαδικό αντιφασιστικό διήμερο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πανελλαδικό αντιφασιστικό διήμερο

Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν το Σάββατο 1/2 σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, διανέμοντας κείμενο ενάντια στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ενημερώνοντας τους πολίτες για την εξέλιξη της δίκης της οργάνωσης.

Οπως σημειώνουν "Η ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, δείχνοντας μας ότι ένα πλατύ αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να δώσει και να κερδίσει τη μάχη ενάντια στο σκοτάδι.

Ο αγώνας της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, ενάντια στο μίσος και την ξενοφοβία, διεξάγεται κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Αυτόν τον αγώνα είμαστε υποχρεωμένοι να τον συνεχίσουμε και να τον ενισχύσουμε".

Αναλυτικά το κείμενο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Η Χρυσή Αυγή είναι μία νεοναζιστική συμμορία, μία εγκληματική οργάνωση που ασπάζεται τη φασιστική ιδεολογία και έχει συγκροτήσει τάγματα εφόδου, τα οποία υλοποιούν ένα σχέδιο εξόντωσης κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπούν το ‘‘διαφορετικό’’.

Οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, η έφοδος στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες/-τριες και πρόσφυγες, ενέδρες σε λοατκι+ άτομα, πογκρόμ σε λαϊκές αγορές, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα της εγκληματικής δράσης των φασιστών, δράση που υποκινείται πάντοτε από ρατσιστικά κίνητρα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η σημαντικότερη υπόθεση που έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. 69 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα και άλλα στελέχη της οργάνωσης, βαρύνονται για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με επιμέρους σοβαρά κακουργήματα.

Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχει πλέον μπει στην τελική της ευθεία, με τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία να βαραίνουν στην πλάτη των κατηγορουμένων.

Η μάχη, όμως, απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό δεν εξαντλείται εντός της δικαστικής αίθουσας. Έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, σε κάθε κοινωνικό χώρο, για να επικρατήσει η αλληλεγγύη και να συντριβούν οριστικά οι ιδέες της ξενοφοβίας και του μίσους.

Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τα πογκρόμ εναντίων μεταναστών, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0