Θεσσαλονίκη
Έληξε χθες νωρίς το μεσημέρι η κατάληψη στο Κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στην οποία προχώρησε ομάδα φοιτητών που προχθές προσπάθησε να παρέμβει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και, όταν οι φύλακες προσπάθησαν να αποτρέψουν την εισβολή, προκλήθηκαν εντάσεις και επεισόδια.
Η Σύγκλητος συνεδρίαζε με κλειδωμένες πόρτες και, σύμφωνα με τα ΕΑΑΚ, για τα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ ευθύνη έχουν οι πρυτανικές αρχές που διοικούν με αυταρχισμό. Φοιτητές που συμμετείχαν στην κατάληψη ζητούν να αποσυρθεί ο νόμος - πλαίσιο και δηλώνουν ότι πρόθεσή τους ήταν να καταθέσουν στη Σύγκλητο τα αιτήματά τους για θέματα όπως η σίτιση, η στέγαση και η υποβάθμιση των πτυχίων τους. Διέψευσαν δε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κράτησαν ομήρους τα μέλη της Συγκλήτου.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο "Παραπολιτικά", υποστήριξε ότι «η Σύγκλητος θα συνεδριάζει με τη νόμιμη σύνθεσή της και όποιο μη μέλος θέλει να θέσει θέματα εκπροσωπώντας κάποια συλλογικότητα μπορεί να τα καταθέσει στο διαδίκτυο και να έρχεται μια επιτροπή να τα παρουσιάζει στη Σύγκλητο και να φεύγει». «Αυτοί οι συγκεκριμένοι θέλουν να είναι μέσα και να ασχημονούν.Ξέφυγαν τα πράγματα τελείως, ήταν η πιο βίαιη επίθεση από κάθε άλλη φορά, φασιστικού τύπου δραστηριότητες» υποστήριξε, αν και στο ΑΠΘ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ πιο έντονες διαμάχες, αλλά δεν πήραν τέτοια δημοσιότητα και διάσταση.