Live τώρα    
8°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
8 °C
6.8°C9.8°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
3 °C
1.6°C3.8°C
4 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
8 °C
7.7°C9.3°C
6 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.3°C20.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
5 °C
4.0°C4.9°C
3 BF 87%
Συνταγή / Κυριακάτικο τραπέζι: Κοτόπουλο με μήλα, μαραθόριζα και κρεμμύδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνταγή / Κυριακάτικο τραπέζι: Κοτόπουλο με μήλα, μαραθόριζα και κρεμμύδια

Freepik

Ο μαραθόσπορος και η μαραθόριζα ταιριάζουν τέλεια με τα μήλα, και τα κρεμμύδια αφήνουν μία διακριτική γεύση. Σερβίρετε με ρύζι ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα με μπλε τυρί και καρύδια.

Υλικά για 4 με 6 μερίδες:

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεσαίο βολβό μάραθου, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες (αφαιρέστε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα)
  • 2 μήλα 1 πράσινο και 1 κόκκινο κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 4 κλαράκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό τηγάνι, τσιγαρίζουμε τους σπόρους μάραθου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, περίπου 2 με 3 λεπτά. Κοπανάμε τους σπόρους μάραθου στο γουδί ή, εναλλακτικά, τους ψιλοκόβουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τους μαραθόσπορους και αλατοπιπερώνουε καλά.

Τοποθετούμε το κρεμμύδι, τον μάραθο και τις φέτες μήλου στο ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά με τη πέτσα προς τα πάνω και απλώνουμε ομοιόμορφα το δεντρολίβανο πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 25-30’ μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, ο μάραθος και τα μήλα και να αρχίσουν να καραμελώνουν στην άκρη του ταψιού.

Ελέγχουμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τοποθετούμε το ταψί ψηλά, κάτω από το γκριλ. Γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1-2’ μέχρι η πέτσα του να γίνει τραγανή.

Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL