Τα Fajitas είναι μία αγαπημένη μεξικάνικη συνταγή, νόστιμη και υγιεινή ιδέα για γεύμα το βράδυ, ενώ είναι έτοιμα σε περίπου 20 λεπτά.
Τα Fajitas με κοτόπουλο είναι ιδιαιτέρως υγιεινά, ειδικά αν το κοτόπουλο είναι άπαχο ενώ οι φρέσκες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες.
Μία καλή ιδέα που δίνει έξτρα γεύση, είναι για τα Fajita σας να προτιμήσατε τορτίγιες καλαμποκιού.
Τα υλικά
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
- 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Λευκό κρασί
- Μείγμα μπαχαρικών - (1κ.γ αλάτι,1κ.γ πιπέρι,1κ.γ ζάχαρη,1κ.γ πάπρικα)
- 150gr. mix τυριών
- 6 τορτίγιες καλαμποκιού
Γιαούρτι για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές) και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
Λίγο πριν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα μπαχαρικά που έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κρασί.
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την τορτίγια και ρίχνουμε λίγο τυρί να πάει παντού και να λιώσει, στο κέντρο ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Τυλίγουμε στις τορτίγιες και σερβίρουμε βάζοντας στο πλάι το συνοδευτικό γιαούρτι.