Ένα αλμυρό κέικ είναι μία πηγή ενέργειας και ταυτόχρονα μία αρκετά απολαυστική συνήθεια για τσιμπολόγημα. Το αλμυρό κέικ είναι μία καλή ιδέα για πρωινό ή για το lunch break στο γραφείο.
Τα υλικά για το κέικ:
1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 γρ.)
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι (60 ml) ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι (120 ml) πλήρες γάλα
Μοτσαρέλα τριμμένη (100 γρ.)
Γκούντα τριμμένο τυρί (100 γρ.)
1 φλιτζάνι (200 γρ.) ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 κύβο φέτας στα (75 γρ.)
Οδηγίες
Προετοιμάστε μια φόρμα για ψωμί, στρώνοντάς την με λαδόκολλα και προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε στο μίγμα τα τριμμένα τυριά και το ζαμπόν.
Ψήστε 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.