Τα υγιεινά μπισκότα χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικό απογευματινό σνακ ή συνδυάζεται υπέροχα με το πρωινό σας. Επίσης μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι ή φρούτα.
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1/3 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο (ή οποιοδήποτε βούτυρο καρπών προτιμάτε)
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1/4 φλιτζάνι μη φυτικό γάλα (αμυγδάλου)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες
- 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο - Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις μπανάνες και πιέστε με ένα πιρούνι.
Βήμα 2ο - Προσθέστε το βούτυρο ξηρών καρπών, τη βρώμη, το γάλα, τους ξηρούς καρπούς ή τις σταφίδες, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Βήμα 3ο - Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι σούπας, ρίξτε τη ζύμη σε ένα στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
Βήμα 4ο - Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5ο - Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήστε τα μπισκότα για 20 λεπτά.
Βήμα 6ο - Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγο και σερβίρετε