Live τώρα    
34°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
32.4°C37.6°C
3 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
26.3°C32.1°C
0 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
31.0°C36.5°C
2 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
31 °C
28.6°C32.2°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
34 °C
29.5°C33.9°C
2 BF 27%
Κυριακάτικο τραπέζι / Μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακάτικο τραπέζι / Μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα

Μοσχαρι λεμονατο


Υλικά

  • 1½ κιλό νουά μοσχαρίσιο
  • 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500ml ζωμός κρέατος ή ζεστό νερό
  • ο χυμός δύο λεμονιών
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το νουά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σέλινο. Ξαναβάζετε το μοσχαρίσιο κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τους ζωμούς που έβγαλε και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Μόλις απορροφηθεί προσθέτετε το ζεστό νερό ή το ζωμό κρέατος και τη δάφνη. 
  2. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15΄-30', γυρίζοντας κάθε τόσο το νουά μέσα στη σάλτσα του. 
  3. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Πριν σερβίρετε τις φέτες, τις ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί τους. 
  5. Μπορείτε να φιλτράρετε τη σάλτσα, να τη δέσετε στη φωτιά με μια κουταλιά αλεύρι και να τη σερβίρετε πάνω από τις φέτες του νουά σε πιατέλα. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL