Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
29.2°C35.1°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
31.8°C35.4°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
31.6°C35.9°C
3 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C29.9°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
31.8°C33.9°C
2 BF 31%
icookgreek.com / Ριζότο με κολοκυθάκια, κρόκο Κοζάνης και κεφαλοτύρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

icookgreek.com / Ριζότο με κολοκυθάκια, κρόκο Κοζάνης και κεφαλοτύρι

ριζότο με κολοκυθάκια


Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή Καρολίνα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κρόκος Κοζάνης διαλυμένος σε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κύβος λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 4-5' ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και νερό (τριπλάσιο όγκο από το ρύζι) και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι (όταν μαλακώσει) το δυόσμο, το διαλυμένο κρόκο, το κεφαλοτύρι και το λάδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL