Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
icookgreek.com / Κέικ-πειρασμός με κακάο και μους σοκολάτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

icookgreek.com / Κέικ-πειρασμός με κακάο και μους σοκολάτας

Κεικ σοκολάτι μους


Υλικά συνταγής

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
  • 6 αυγά
  • 1 ½ φλιζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 2-3 κουταλιές απ' το χυμό του

Για τη μους σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σε σταγόνες
  • 400ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

  • γλάσο σοκολάτας έτοιμο ή σπιτικό

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε τους κρόκους στο μίξερ και προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι, ενώ ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.
  • Χτυπάτε χωριστά στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν  μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι τη σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε  το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με σούστα διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25΄ περίπου. Βγάζετε το παντεσπάνι από τη φόρμα (ανοίγοντας τη σούστα αφού κρυώσει) και το κόβετε εγκάρσια σε δύο δίσκους.
  • Ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας για τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τα 100ml κρέμας γάλακτος και προσθέτετε την κουβερτούρα (πριν βράσει). Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί προσθέτοντας τμηματικά το μείγμα της κουβερτούρας μέσα όσο συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Βάζετε σε στρογγυλή πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι και απλώνετε μια καλή στρώση από τη γέμιση της μους σοκολάτας. Σκεπάζετε με τον άλλο δίσκο και περιχύνετε το κέικ με σοκολατένιο γλάσο έτοιμο ή σπιτικό.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL