Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.0°C18.3°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.0°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
7.8°C11.0°C
1 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.9°C
1 BF 93%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
8.0°C8.0°C
0 BF 87%
icookgreek.com / Τάρτα με αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

icookgreek.com / Τάρτα με αχλάδια και κρέμα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτα αχλάδια


Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι

135 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

ξύσμα μισού πορτοκαλιού

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση σοκολάτας

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. ζάχαρη άχνη

600 ml κρέμα γάλακτος

2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

6 αυγά χτυπημένα

200 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη

100 γρ. μακαρόν σπασμένα

3 αχλάδια κομπόστα, στραγγισμένα από το σιρόπι τους, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε τα υλικά στην αρχή με τη λεπίδα ενός μαχαιριού και κατόπιν με τα χέρια (αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο νερό). Ζυμώνετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο.

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό και την τοποθετείτε σε μια φόρμα για τάρτα. Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και στρώνετε πάνω μια λαδόκολλα. Σκορπίζετε φασόλια ή ρύζι ωμά για βάρος και ψήνετε 10΄ στους 180° C. Αφαιρείτε το χαρτί και τα φασόλια ή το ρύζι συνεχίζοντας το ψήσιμο 8΄ ακόμη, μέχρις ότου η ζύμη αρχίσει να σφίγγει.

Κόβετε τα αμύγδαλα σε φετάκια. Σπάζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, τα αμύγδαλα, τα μακαρόν και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Μισοβυθίζετε τα αχλάδια στη γέμιση και ψήνετε την τάρτα για άλλα 20΄.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL