Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
I Cook Greek / Μπισκότα με νιφάδες βρώμης και σταφίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Μπισκότα με νιφάδες βρώμης και σταφίδες

Μπισκότα με βρώμα και σταφίδες

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
  • 75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 215 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ ή άλλες)
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε καλά. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με το κουάκερ. Το ρίχνετε μέσα στο μείγμα του βουτύρου και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες.
  • Παίρνετε με το κουτάλι (ή το scoop του παγωτού) κομμάτια ζύμης και τα ρίχνετε στη λαμαρίνα, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10΄-11'. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά στο ταψί, πριν τα καταναλώσετε.

*Δείτε περισσότερες στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL