Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.0°C18.3°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.0°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
7.8°C11.0°C
1 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.9°C
1 BF 93%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
8.0°C8.0°C
0 BF 87%
I Cook Greek / Γλυκόξινο μοσχαράκι με πιπεριές και τζίντζερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Γλυκόξινο μοσχαράκι με πιπεριές και τζίντζερ

μοσχαράκι


Υλικά συνταγής

  • μοσχαράκι γάλακτος (κιλότο): 700 γρ. κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • γλυκόξινη σάλτσα (έτοιμη ή σπιτική): 2 κουταλιές της σούπας
  • χυμός ανανά: 3 κουταλιές της σούπας
  • μέλι: 1 κουταλιά της σούπας
  • σησαμέλαιο: 3 κουταλιές της σούπας
  • πιπεριές: 1 κόκκινη και 1 κίτρινη
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 3-4 ψιλοκομμένα
  • ντοματίνια: 10 κομμένα στη μέση
  • κορν φλάουρ: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • τζίντζερ (πιπερόριζα): λίγο, φρεσκοτριμμένo

Εκτέλεση

  • Βάζετε το κρέας σε μπολ και το περιχύνετε με τη γλυκόξινη σάλτσα, το χυμό ανανά και το μέλι. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα ή και περισσότερο, γυρίζοντάς το συχνά μέσα σε αυτή τη μαρινάτα.
  • Καθαρίζετε τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια τους και τις κόβετε σε λωρίδες. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και τηγανίζετε τις πιπεριές για 5’, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 3’. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρέας, αφού το στραγγίσετε από τη μαρινάτα του.
  • Τηγανίζετε για 5’, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5’ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά. Διαλύετε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το τζίντζερ.
  • Βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ξαναρίχνετε τα λαχανικά και τα ζεσταίνετε για 1’ - 2’. Αν θέλετε, συνοδεύετε το φαγητό αυτό με ρύζι μπασμάτι.

*Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL