Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
I Cook Greek / Τούρτα σοκολατίνα με ουίσκι και επικάλυψη Ganache
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Τούρτα σοκολατίνα με ουίσκι και επικάλυψη Ganache

τούρτα σοκολατίνα


Υλικά για 8 άτομα:

  • 3 παντεσπάνια σοκολατένια έτοιμα ή σπιτικά 

Για τη μους σοκολάτα: 

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας ουίσκι 
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 7-8 αυγά 

Για την επικάλυψη Ganache

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 70 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 50 ml γάλα

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζετε τη μους ως εξής: σπάζετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε μαζί με το ουίσκι μέχρι να ρευστοποιηθεί. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την άχνη και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι και απλώνετε τη μισή μους σοκολάτας. Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε την υπόλοιπη μους. Κατόπιν τοποθετείτε το τρίτο παντεσπάνι και πιέζετε ελαφρά για να κολλήσει στη μους.
  • Ετοιμάζετε την Ganache ως εξής: σπάζετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, κατόπιν την κρέμα γάλακτος και το γάλα ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρις ότου το μείγμα γίνει λείο και ρευστό. 
  • Αφήνετε την κρέμα Ganache να κρυώσει 5’-6’ και την απλώνετε στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας χωρίς όμως να τη στρώσετε με σπάτουλα για να πάρει η τούρτα την εμφάνιση της φωτογραφίας.

*Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL