Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
I Cook Greek / Ζυμαρικά με μελιτζάνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Ζυμαρικά με μελιτζάνες

Ζυμαρικά με μελιτζάνες


Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες ή κύβους
  • χοντρό αλάτι για το ξεπίκρισμα της μελιτζάνας
  • 500 γρ. ζυμαρικά (μπαβέτε ή σπαγγέτι Νο 6)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
  • 400 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  • Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20’ να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον κύβο και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τη σάλτσα 20’ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά της.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζετε με το τυρί. Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με λίγο βασιλικό ή μαϊντανό και αν σας αρέσει με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL