Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.7°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C23.3°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C23.0°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.0°C22.2°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.8°C
1 BF 53%
I Cook Greek / Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας

σπανακοπιτα


Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό σπανάκι (αν θέλετε προσθέστε λίγα μυρώνια και καυκαλήθρες για άρωμα)
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό,
  • 2 πράσα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 αυγά
  • 450 γρ, φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι όσο χρειάζεται (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Ζεματίζετε το σπανάκι και όλα τα χορταρικά (εκτός από τον άνηθο), τα στραγγίζετε και στύβετε πολύ καλά. Τα ψιλοκόβετε.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα (όλα ψιλοκομμένα) μέχρι να ξανθύνουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα ζεματισμένα χορταρικά μέσα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  • Χτυπάτε τ' αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε στη συνέχεια τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε.  Ρίχνετε το μείγμα αυγών-φέτας στο μείγμα απ' το σπανάκι.
  • Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε προσεκτικά ένα-ένα τα μισά φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα κι αυτά. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ένα-ένα.  Κόβετε την πίτα σε κομμάτια όπως είναι άψητη. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C  ψήνετε τη σπανακόπιτα περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

*Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL