Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
I Cook Greek / Τονοσαλάτα με φασολάκια και αυγά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Τονοσαλάτα με φασολάκια και αυγά

Τονοσαλατα Φασολάκια Αυγά


Υλικά

  • 400 γρ. φασολάκια πράσινα
  • 300 γρ. τόνο στραγγισμένο από το λάδι του
  • 2 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε κύβους ή 1 φλιτζάνι φασόλια ξερά, επίσης βρασμένα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά βραστά κομμένα σε τέταρτα
  • ελιές Καλαμών για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό 15’. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ως εξής: πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και προσθέτετε στη σειρά το αλάτι, το ξίδι, το πιπέρι, το λάδι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
  • Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα τα φασολάκια, τις πατάτες (ή τα φασόλια), τον τόνο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με τα αυγά και τις ελιές, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL