Live τώρα    
Μήνυμα του Ισραέλ Γκαλβάν για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού / "Αυτοί που δεν χορεύουν ούτε νιώθουν ούτε υποφέρουν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα του Ισραέλ Γκαλβάν για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού / "Αυτοί που δεν χορεύουν ούτε νιώθουν ούτε υποφέρουν"

"Χόρεψα το πρώτο μου ντουέτο με τη μητέρα μου, επτά μηνών έγκυος. Μπορεί να φαίνεται υπερβολή. Παρ' όλο που σχεδόν πάντοτε χορεύω μόνος, φαντάζομαι ότι με συνοδεύουν φαντάσματα που με κάνουν να εγκαταλείπω τον τίτλο του 'μοναχικού χορευτή', αναφέρει στο μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού ο δημοφιλής χορευτής του φλαμένκο Ισραέλ Γκαλβάν.

"Όταν ήμουν μικρός, δεν μου άρεσε ο χορός, αλλά ήταν κάτι που μου προέκυπτε με φυσικό και εύκολο τρόπο. Σχεδόν ενστικτωδώς. Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα ότι ο χορός θεράπευε, είχε μια σχεδόν φαρμακευτική επίδραση, με βοήθησε να μην είμαι τόσο εσωστρεφής και με έκανε πιο δεκτικό προς άλλους ανθρώπους. Έχω δει την εικόνα ενός άρρωστου παιδιού από Έμπολα να θεραπεύεται μέσα απόν το χορό. Ξέρω ότι είναι προκατάληψη, αλλά θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατόν;

Αργότερα, ο χορός μετασχηματίστηκε σε εμμονή η οποία μονοπώλησε τον χρόνο μου και με έκανε να χορεύω ακόμα και όταν έμενα σταθερός, ακίνητος, αποκόπτοντάς με έτσι από την πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι καλό, κακό ή απαραίτητο, όμως... αυτό είναι. Η κόρη μου Μιλένα, όταν μένω ακίνητος στον καναπέ, σκεπτόμενος τα δικά μου, μουρμουρίζοντας, μου λέει: 'μπαμπάκα, μη χορεύεις'.

Επίσης, βλέπω τους ανθρώπους όταν περπατούν στον δρόμο, όταν καλούν ταξί, να κινούνται με τις δικές τους διαφορετικές κατευθύνσεις, στιλ και παραμορφώσεις. Όλοι χορεύουν! Δεν το ξέρουν, αλλά όλοι χορεύουν! Θα ήθελα να τους φωνάξω: Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη δεν το ξέρουν! Όλοι χορεύουμε! Αυτοί που δεν χορεύουν είναι άτυχοι, είναι νεκροί, ούτε νιώθουν ούτε υποφέρουν!'

Όλοι μπορούν να χορέψουν με όλους! Όχι απαραίτητα ο ένας κρατώντας τον άλλο, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Θα ήθελα να μπορούσα να αφιερώσω αυτή την Παγκόσμια Μέρα Χορού και αυτά τα λόγια σε όλους τους ανθρώπους που χορεύουν αυτή τη στιγμή. Επιτρέψτε μου όμως να αστειευτώ και να ευχηθώ: χορευτές, μουσικοί, επιχειρηματίες, κριτικοί, παραγωγοί, ας δώσουμε ένα τελευταίο πάρτι, ας χορέψουμε όλοι, όπως έκανε ο Μπεζάρ, ας χορέψουμε στο μάξιμουμ, ας χορέψουμε το 'Bolero' του Ραβέλ, ας χορέψουμε μαζί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0