Σε "φάρο πολιτισμού" φιλοδοξεί να μετατρέψει το ιστορικό κτήριο του «Φλοίσβου», στην παραλία του Φαλήρου, από την Κυριακή και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, η υψίφωνος Βάσω Παπαντωνίου, «ψυχή» της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας».
Μουσική, λογοτεχνία, κινηματογράφος, θέατρο, με διακεκριμένους εκπροσώπους τους, θα δώσουν το "παρών", με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο της Εταιρείας και ιδιαίτερα ο στόχος της ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης, που θα φέρει το όνομα του μύθου που λέγεται Μαρία Κάλλας. Γι' αυτό, άλλωστε, στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί έκθεση με κοστούμια, επιστολές, αντικείμενα και πορτέτα της, ενώ θα προβάλλονται σε οθόνες ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.
Η αρχή θα γίνει την Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., με μια βραδιά όπερας, στην οποία συμμετέχουν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου, συνοδεία των Ναταλίας Γεράκη (φλάουτο) και Μιχάλη Παπαπέτρου (πιάνο), που ερμηνεύουν άριες και διασκευές από όπερες των Bizet, Gounod, Tchaikovsky, Donizetti, Rossini, Verdi και Puccini.
Θα ακολουθήσουν το Εθνικό Θέατρο, αφιερώματα στο Τρίτο Πρόγραμμα, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Νίκο Κούνδουρο, τον Τίτο Πατρίκιο, τον Παρασκευά Καρασούλο και τη Μικρή Άρκτο, τον Τάκη Παπαγιαννίδη, τον Κωστή Μπαστιά, ενώ θα πραγματοποιηθεί γκαλά όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή και ρεσιτάλ των Εριφύλλης Γιαννακοπούλου (υψίφωνος) και Χρόνη Μπάνου (πιάνο).
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου με μουσική παιδική γιορτή στην οποία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κερασία Σαμαρά, Δημήτρης Μαύρος και ο Μιχάλης Σουρβίνος με την κιθάρα και τους μαθητές του.