Επέστρεψε απολογούμενος στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με εντολή των επικοινωνιολόγων του καθώς μετά το φιάσκο της κυβερνητικής διαχείρισης των καταστροφών, θεωρούν ότι έχασε ένα από τα πλεονεκτήματά του και η εικόνα του έχει θολώσει.
Απολογούμενος όχι για την πολιτική του αλλά για το γεγονός ότι «χάθηκε» από το αγαπημένο κοινωνικό μέσο δικτύωσης των νέων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την κατανόηση των followers για την αποχή του από το μέσο:
«Δεν το έκανα γιατί όσο καιρό είμαι στο TikTok το έχω συνδέσει και με πιο χαρούμενες στιγμές. Πιστεύω ότι τελικά αυτό ήταν λάθος» είπε κάνοντας την αυτοκριτική του, σε φόντο απλό, με φυσικό φως, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο .
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος την κακή εικόνα της κυβέρνησης προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις λέγοντας πως «ξέρω ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να βλέπετε το βίντεο και να βγάζετε φλύκταινες. Ας κάνουμε μια προσπάθεια, αυτόν τον θυμό που έχετε να τον μετατρέψουμε τουλάχιστον σε έναν δημιουργικό διάλογο. Να μου κάνετε ερωτήσεις, αφήστε με να απαντήσω και μετά να κρίνετε τις απαντήσεις μου και να τοποθετηθείτε εκ των υστέρων».
Και στη συνέχεια πέρασε στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα ισχυριζόμενος ότι οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τις πολιτικές της είναι στον «αέρα» μόνο και μόνο γιατί ο ίδιος είχε καιρό να κάνει εμφάνιση στο Tik Tok.
«Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά, ότι έχετε πολλές απορίες, ότι αισθανθήκατε την ανάγκη να πείτε “Καλά τι γίνεται εδώ πέρα; Τι κάνουν αυτοί; Πώς τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν;” Ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας φανερό ότι ψάχνει μια φόρμουλα συμβιβασμού με τους followers.
Και συνέχισε «είμαι σίγουρος ότι ακούγατε πράγματα που εγώ ο ίδιος ξέρω ότι δεν ισχύουν. Και δεν ήμουν εδώ πέρα να σας απαντήσω ειλικρινά».
Και κάπως έτσι ο πρωθυπουργός επέστρεψε στη βασική στρατηγική της πολιτικής του, αυτή της επικοινωνιακής διαχείρισης της δημόσιας εικόνας του.
@kyriakosmitsotakis_ Έχουμε να τα πούμε καιρό.
♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Έχουμε να τα πούμε καιρό και δεν έπρεπε. Πιστεύω ότι έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Για όλα όσα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους μήνες.
Δεν το έκανα γιατί όσο καιρό είμαι στο TikTok το έχω συνδέσει και με πιο χαρούμενες στιγμές. Πιστεύω ότι τελικά αυτό ήταν λάθος. Γιατί είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά, ότι έχετε πολλές απορίες, ότι αισθανθήκατε την ανάγκη να πείτε “Καλά τι γίνεται εδώ πέρα; Τι κάνουν αυτοί; Πώς τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν;”.
Και ταυτόχρονα είμαι σίγουρος ότι ακούγατε πράγματα που εγώ ο ίδιος ξέρω ότι δεν ισχύουν. Και δεν ήμουν εδώ πέρα να σας απαντήσω ειλικρινά για το τι είναι αλήθεια και τι δεν είναι. Γι’ αυτό επιστρέφω και θα είμαι τακτικά εδώ και να σας λέω όσο καλύτερα μπορώ, με τα δικά μου λόγια τι ακριβώς συμβαίνει.
Και ξέρω ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να βλέπετε το βίντεο και να βγάζετε φλύκταινες. Ας κάνουμε μια προσπάθεια, αυτόν τον θυμό που έχετε να τον μετατρέψουμε τουλάχιστον σε έναν δημιουργικό διάλογο. Να μου κάνετε ερωτήσεις, αφήστε με να απαντήσω και μετά να κρίνετε τις απαντήσεις μου και να τοποθετηθείτε εκ των υστέρων».