Στην τελική ευθεία για την κατάθεση και την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου που θα επικυρώνει τη συμφωνία με την τρόικα, οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Θ. Μωραΐτης, Μ. Κασσής, Ν. Σηφουνάκης) που διαφωνούν δημόσια με το θέμα του γάλακτος δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα επηρεαστεί η απόφασή τους να καταψηφίσουν από το κομματικό "μασάζ" που θα επιχειρηθεί μετά την ανάπαυλα της 25ης Μαρτίου.
Άλλωστε, οι όποιες πιέσεις του Ευ. Βενιζέλου να μεταπείσει τους διαφωνούντες δεν θα βασίζονται σε κάποια κυβερνητική προσπάθεια για βελτίωση της σχετικής διάταξης, καθώς, όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του (Real), δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο. Το θέμα του γάλακτος έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά "βεβαίως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η συμφωνία έχει ισορροπίες και είναι συνολική", είπε. Αλλά και στελέχη της Χ. Τρικούπη αναφέρουν ότι η συζήτηση για το θέμα αφορά πρωτίστως του αρμόδιους φορείς (κτηνοτρόφους) και μάλιστα στην κατεύθυνση να αντιληφθούν εκείνοι ότι οι αλλαγές δεν θα τους επηρεάσουν αρνητικά. Το θέμα θα τεθεί πρώτα στην αυριανή συνεδρίαση του Συντονιστικού, ενώ αναμένεται και ενημέρωση των βουλευτών από τον Κ. Χατζηδάκη.
Σε κάθε περίπτωση, ο Θ. Μωραΐτης άφησε χτες να εννοηθεί ότι δεν περιμένει να ενημερωθεί για την ακριβή διατύπωση της διάταξης για το γάλα, ώστε να καθορίσει τη στάση του, καθώς, όπως δήλωσε (ΑΝΤ1): "Έχω ενημερωθεί επειδή συμμετείχα στις δύο φάσεις διαπραγμάτευσης, και στην πρώτη με τον κ. Χατζηδάκη, και στη δεύτερη με τον κ. Σταμάτη, και πλέον έχω μία πλήρη εικόνα τι ακριβώς γίνεται". Επαναλαμβάνοντας ότι θα καταψηφίσει, πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε να στηριχτούμε ξανά σε έναν κρατικό παρασιτισμό και σε ένα πάρτι μεταπρατών και δυστυχώς σήμερα αυτό είναι σε εξέλιξη". Αλλά και ο Μ. Κασσής επανέλαβε (ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5) ότι δεν μπορεί να ψηφίσει μια τέτοια διάταξη και πρόσθεσε: "Ας με διαγράψει ο Βενιζέλος, χάρη θα μου κάνει". "Ανάθεμα τη μέρα που αποφάσισα να στηρίξω αυτή την κυβέρνηση κατ' αυτόν τον τρόπο", είπε, αν και διευκρίνισε πως δεν δηλώνει ότι "απέχει" από την κυβέρνηση.
Ευ. Βενιζέλος: Περίοδος κρίσιμων τελικών αποφάσεων
Πάντως, με αφορμή την επέτειο για την 25η Μαρτίου, ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε εκ νέου μήνυμα στους διαφωνούντες ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα κληθούν να στηρίξουν δύσκολα μέτρα. Ανέφερε δηλαδή ότι η επέτειος "συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων" και ότι "για να ολοκληρώσουμε όμως την επώδυνη αυτή προσπάθεια, πρέπει να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα και την ικανότητά μας να διακρίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα εύκολα λόγια για ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια...".