Άγνωστο παραμένει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι "αυτό θα λυθεί συντόμως και πως δεν είναι τεχνικό το θέμα", υπονοώντας ότι οι αναβολές και οι καθυστερήσεις των επισκέψεων των εκπροσώπων των δανειστών έχουν πολιτικό χαρακτήρα.
Για "τεράστια επιτεύγματα" έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργο Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, "τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα".
Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν και ο υπουργός Εθνικός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκε το θέμα των Ναυπηγείων. Ερωτηθείς επ' αυτού, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των Ναυπηγείων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
Σχετικά με το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.
Νωρίτερα, πριν την κυβερνητική σύσκεψη, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Βικτόρια Νούλαντ.