Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων στις Βρυξέλλες. Το ΚΚΕ υποστήριξε μάλιστα πως τη θέση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες τη συμμερίζονται και η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ όντως έχει ζητήσει τη μείωση του ενεργειακού κόστους, αλλά για την ελληνική βιομηχανία, καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, την καθιστούν μη ανταγωνιστική.
Το ΚΚΕ σημείωσε, απαντώντας στον κ. Σαμαρά, πως "όσοι ορκίζονται σε αυτό τον στόχο δεν στρώνουν μόνο 'κόκκινα χαλιά για επενδύσεις', αλλά και το έδαφος για τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής".
Όχι στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χθες η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση που αφορούν τη φορολόγηση των αγροτών και τη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" τους. "Με το νέο φορολογικό", σημείωσε, "η κυβέρνηση υποχρεώνει να τηρεί λογιστικά βιβλία αυτόν που έχει τζίρο 10.000 ευρώ, φορτώνοντάς τον με νέα έξοδα ενώ θα τον χαρατσώνει 13% από το πρώτο ευρώ πληρώνοντας φόρους, δηλαδή φορολογεί τη φτωχολογιά".
Επιπλέον υπογράμμισε πως "η τελευταία ρύθμιση για 'κόκκινα χρέη' αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών, ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και όχι την αγροτιά".
Χ.Σ.