Live τώρα    
Σαμαράς – Στουρνάρας ψάχνουν ημερομηνία για να έρθει η τρόικα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαμαράς – Στουρνάρας ψάχνουν ημερομηνία για να έρθει η τρόικα

(Photo Eurokinissi)

"Δεν τα βρήκαμε με την τρόικα", δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, δικαιολογώντας την άρνηση της τρόικας να έρθει στην Αθήνα, καθώς ζητά κάτι περισσότερο από τα προαπαιτούμενα και εκβιάζει με την δόση του 1 δισ. ερώ.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενόσω οι δανειστές απαιτούν την επιβολή μέτρων, που να είναι ικανά να καλύψουν αυτοτελώς το δημοσιονομικό κενό, που για αυτούς προσδιορίζεται στα 2,9 δισ. ευρώ για το 2014 και πιέζουν ακόμη περισσότερο, ιδίως μετά το παγωμένο χαμόγελο της Άγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά, που δεν ζητούσε τίποτα περισσότερο από το μέτρα και "θυσίες" για τον ελληνικό λαό.

Πάντως, στις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια και πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας. Εκτίμησε ότι λύση θα βρεθεί έως το τέλος του χρόνου. Μέσα σε αυτές τις λύσεις βρίσκεται και το νομοσχέδιο για την φορολόγηση ακινήτων και αγροτεμαχίων, όπως και η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, πράγμα για το οποίο η τρόικα δεν δίνει περίοδο χάριτος πάνω από 6 μήνες, ενώ η κυβέρνηση ζητά 3 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0