Ακόμα και η Σοφία Βούλτεψη εξανέστη με τις ανεκδιήγητες ακροδεξιές κορώνες του Θάνου Πλεύρη περί του ξενοδοχειακού μενού των 5 αστέρων που προσφέρεται σε πρόσφυγες και μετανάστες και το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να αλλάξει.
Η πρώην υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας στο Action 24 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το μεταναστευτικό είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας» και «δεν μπορεί να πέφτει στο επίπεδο του φακόρυζου και του κεμπάπ».
Η Σοφία Βούλτεψε εμμέσως πλην σαφέστατα κατηγόρησε τον νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ότι δεν γνωρίζει το μεταναστευτικό χρησιμοποιώντας έναν υποδόριο απαξιωτικό τρόπο στο σχολιασμό της:
«Έτσι είναι το μεταναστευτικό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Όταν η Αφρική έχει εγκαταλειφθεί και σε μια από τις πιο πλούσιες ηπείρους οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, προφανώς οι άνθρωποι θα μετακινηθούν. Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι το μενού. Κάτι θα φάνε. Δεν μπορεί αυτή η σοβαρή συζήτηση να πηγαίνει στη ρεβυθόσουπα και στις φακές».

