«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας θεσμικής κρίσης. Αυτά που καταγγέλθηκαν από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας δεν είναι δευτερεύοντα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι «διακρατείται η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κύριοι της κυβέρνησης; Διορίσατε δύο κυρίες στην ηγεσία της δικαστικής εξουσίας για να σας κάνουν τα κέφια σε ένα χυδαίο “δούναι και λαβείν” […] τις διορίσατε γιατί σας έκαναν τα “κέφια” στο δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, για να έρθουν να βυσσοδομήσουν στην υπόθεση των Τεμπών, όπου η μία συνέστησε στους συγγενείς των θυμάτων “νηστεία και προσευχή” και η άλλη, η κυρία Κλάπα, ξεδιάντροπα έλεγε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται το θυμικό των γονέων. Οποία ντροπή!».
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συλλογικοί φορείς των λειτουργών της Δικαιοσύνης έχουν κατακρίνει, επίσης, την πρόεδρο και την εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Για να καταλήξει με το εξής:
«Θέλουμε επισήμως να μάθουμε. Έχει φτάσει η δικογραφία αυτή τη στιγμή; Ναι ή όχι; Τη διακρατά η κα Αδειλίνη; Την κλώθει; Σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε πώς να αντιδράσετε και πώς να οργανώσετε αντεπίθεση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου καταφανώς κάποιοι έχουν φάει τον αγλέορα; Με κορυφαίο τον κύριο ο οποίος δεν είχε ζωντανά αλλά πήρε 20 εκατ. ευρώ. Και τα πήρε, όχι διαχρονικά, αλλά επί δικής σας κυβέρνησης».