Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
26.8°C28.7°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.6°C28.2°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
21.0°C21.0°C
1 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
28 °C
27.7°C27.8°C
4 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C23.9°C
0 BF 50%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Βλέπει έναν, έναν τους υπουργούς του να ελέγχονται για σκάνδαλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Βλέπει έναν, έναν τους υπουργούς του να ελέγχονται για σκάνδαλα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΚΥΦΤΟΣ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΑΝΑΛΥΣΗ

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος λίγες ώρες μετά τη δίωξη – παρωδία για τον Κώστα Καραμανλή και τα Τέμπη, βλέπει δύο υπουργούς του να εμφανίζονται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως τα πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να ελεγχθούν για τυχόν εμπλοκή τους στο μέγα σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Και βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς θεωρούσε ότι το μέγα θέμα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, μετά την παραπομπή για πλημμελήματα των πρώην μελών της κυβέρνησης, του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Τριαντόπουλου, θα έπεφτε από την κορυφή της δημοσιότητας και θα μπορούσε χαλαρά να αρχίσει τις περιοδείες καλώντας κυβέρνηση και κόμμα σε προεκλογική ετοιμότητα.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, όμως, ανέτρεψε τον σχεδιασμό του Μαξίμου καθώς έστειλε στη Βουλή για έλεγχο τους δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι δύο πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ελεγχθούν από τη Βουλή για τυχόν ποινικές ευθύνες καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψαν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή εμπλοκή δύο πρώην υπουργών, οι οποίοι φέρονται να συνέβαλαν ή να υποκίνησαν την υπεξαίρεση  ευρωπαϊκών γεωργικών κονδυλίων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Μπορεί οι Μάκης Βορίδης και Λευτέρης Αυγενάκης με δηλώσεις τους να διατείνονται ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη διέπραξαν κατά τη διάρκεια της υπουργικής τους θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει, όμως, ότι από τη στιγμή που έφτασε στη Βουλή δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τους δύο υπουργούς δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει νέος κύκλος με καταθέσεις προτάσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ