Μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις για την Γάζα, έστειλαν ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο με παρέμβασή τους.
«Η Γάζα δεν πωλείται, η Παλαιστίνη δεν πωλείται. Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστίνιους» τονίζεται σε ανάρτηση του του αντιπροέδρου της Left και επικεφαλή της της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κώστα Αρβανίτη. «Με τους συναδέλφους ευρωβουλευτές στέλνουμε μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» προστίθεται στην ανάρτηση.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ παρά την κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του για τον παλαιστινιακό θύλακα, επανέλαβε τα περί ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «είμαι αποφασισμένος να αγοράσω και να αποκτήσω τη Γάζα».
«Όσον αφορά την ανοικοδόμησή της από εμάς, μπορούμε να την δώσουμε σε άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής για να χτίσουν τμήματα της άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να το κάνουν, υπό την αιγίδα μας. Αλλά είμαστε δεσμευμένοι να την αποκτήσουμε να την πάρουμε και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα επιστρέψει» πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Air Force One, ταξιδεύοντας προς τη Νέα Ορλεάνη για το Super Bowl.
«Θα αφήσουμε άλλες χώρες να αναπτύξουν τμήματα του. Θα είναι όμορφο. Οι άνθρωποι θα μπορούν να έρθουν από όλο τον κόσμο και να ζήσουν εκεί» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.