Τον εμπαιγμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την εξαγγελία του μέτρου των δωρεάν φαρμάκων στους συνταξιούχους καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).
Όπως τονίζουν, οι δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, θα έπρεπε ήδη από το 2020 να έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, καθώς έχει ψηφιστεί σχετική διάταξη νόμου και δεν εφαρμόζεται.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων υπογραμμίζει ότι δεν έπρεπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να αναφερθεί σε αυτό το μέτρο, ως πρόσθετη στήριξη σε 310.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Μάλιστα, όπως αναφέρει, είναι πολύ λιγότεροι οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας. «Στην απάντηση, το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται ότι σήμερα βρίσκονται εν ζωή 178.800 χαμηλοσυνταξιούχοι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, στους οποίους πρέπει να προστεθούν άλλοι 15.224 νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι που προέκυψαν από την 1.1.2020 και μετά. Άρα συνολικά, προκύπτουν 194.024 άτομα» σημειώνει το ΕΝΔΙΣΥ και εξαπολύει «πυρά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ας μην προσπαθεί να πετύχει επικοινωνιακό όφελος, από ένα καραμπινάτο "σφάλμα" της κυβέρνησής του. Με δική του ευθύνη, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, από 1/1/2020, δεν εφαρμόζεται το μέτρο της δωρεάν συμμετοχής στα φάρμακα, για δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
Το σύνολο των συνταξιούχων δικαιούχων του ΕΚΑΣ βοούν. Δεν έφτανε που τους κόπηκαν από την πενιχρή τους σύνταξη το ποσό των 230€ τον μήνα, αλλά από τα περικεκομμένα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώνουν τα φάρμακα τους που είναι είδος ζωτικής σημασίας για αυτούς.
Για άλλη μια φορά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ρωτάει την κυβέρνηση εφαρμόζεται ο νόμος; Υπάρχει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα στους δικαιούχους ΕΚΑΣ; Δεν χρειαζόμαστε περιστροφές.
Ντροπή, μόνο ντροπή, μπορεί κάποιος να αισθανθεί όταν πτωχοί αλλά περήφανοι χαμηλοσυνταξιούχοι εμπαίζονται.
Ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων της μηδενικής συμμετοχής όλων των δικαιούχων του ΕΚΑΣ από την 1/1/2020 και μετά.
Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου».
