Η προσπάθεια της εργοδοτικής ένωσης PACT (Ένωση Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων) να ανατρέψει μονομερώς το εργασιακό πλαίσιο στις οπτικοακουστικές παραγωγές, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν σερί 15ωρα, χωρίς υπερωρίες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Τα παραπάνω σημειώνουν ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος και η τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριακή Μάλαμα σε κοινή αναφορά που κατέθεσαν στη Βουλή.
«Οι άνθρωποι του Πολιτισμού εδώ και χρόνια πασχίζουν σκληρά για την προστασία του κλάδου τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων», τονίζουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει θέση σε αυτό το τσουνάμι, που έχει ξεκινήσει, ξηλώματος των εργασιακών τους σχέσεων».
«Πού είναι η έμπρακτη στήριξή της στην προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Πού είναι η προστασία που οφείλει η Επιθεώρηση σε κάθε εργαζόμενο ο οποίος αναγκάζεται κάτω από πίεση να συρθεί σε ωράρια γαλέρας με κόστος την υγεία και την ασφάλειά του αλλά και να δεχτεί ίδιες ή και λιγότερες τελικά αποδοχές;», αναρωτιούνται οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.