«Η πίστη του λαού προς τη δικαστική εξουσία κλονίζεται. Και πως να μην κλονίζεται, όταν και κυβερνητικά χείλη επικαλούνται ένα πόρισμα, το οποίο -λίγο πολύ- λέει ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων καλώς παρακολουθούνταν ως ύποπτοι, διότι βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου. «Θεωρώ ότι η πολιτική που εφαρμόζετε είναι καταστροφική για την οικονομία, αλλά δεν σας θεωρώ εθνικό κίνδυνο, κ. Χατζηδάκη. Η κυρία Αδειλίνη υπογράφει ένα τέτοιο κείμενο. Και οφείλουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη να πάρουν θέση», συμπλήρωσε.
Ο τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης υπάρχει «διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο που πρέπει να έχει η ΔΕΗ, μία τόσο κρίσιμη επιχείρηση, όπως και για το αν η οικονομία είναι για να υπηρετεί τη ΔΕΗ ή η ΔΕΗ για να υπηρετεί την οικονομία».
Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι «ως κυβέρνηση κληρονομήσαμε το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είχε αποκλειστικό στόχο και σκοπό την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Τι έφερε η δική μας διαπραγμάτευση; Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το 50% - 50% (σ.σ.: 50% των εσόδων από την αξιοποίηση για την ανάπτυξη και 50% για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους), το οποίο σήμερα κομίζετε ως καινούριο».
Για να προσθέσει: «Όποιος θέλει να πουλήσει, δεν χρειάζεται ούτε ΤΑΙΠΕΔ ούτε Υπερταμείο. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δρομολογήσει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ χωρίς να έχει εντάξει την εταιρεία στο ΤΑΙΠΕΔ. Εμείς διαπραγματευτήκαμε σκληρά, δεν πουλήθηκε καμία μετοχή, ενώ μετά από χρόνια ακολούθησε η δικαστική δικαίωση». Καταλήγοντας, είπε: «Να μας φέρετε την αλληλογραφία που είχατε στη διαπραγμάτευση για να δούμε ποια επιχειρήματα κομίστηκαν για να καταλήξουμε σε μία συνθήκη όπου το ΣτΕ λέει ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο, ενώ η δική σας διαπραγμάτευση έβγαλε ότι το δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει για αυτά που πρέπει και δικαιούται να έχει στην κατοχή του».