Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.6°C31.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
28.3°C30.7°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
29.4°C30.0°C
3 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
30.5°C31.5°C
3 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
26.9°C29.0°C
0 BF 54%
ΑΣΕΠ / Οι εργαζόμενοι απαντούν στην επίθεση Μητσοτάκη και ζητούν σεβασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΣΕΠ / Οι εργαζόμενοι απαντούν στην επίθεση Μητσοτάκη και ζητούν σεβασμό

Μητσοτάκης - Σρόιτερ
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την οργή των εργαζομένων του ΑΣΕΠ προκάλεσε η φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν λειτουργεί», με τους πρώτους να εγκαλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του υπενθυμίζουν με νόημα πως οργανισμός αποτελεί θεσμό του κράτους που εξασφαλίζει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

«Η φράση «δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ» αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του, και αφετέρου ακυρώνει τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων του να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

«Αδιαμφισβήτητο άλλωστε παραμένει το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο και στις προστιθέμενες νέες αρμοδιότητες με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης του πολίτη» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και επισημαίνουν αιχμηρά πως «η κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες του κράτους αλλά και ισχυρό πλαίσιο προστασίας των πολιτών απέναντι στην αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε απαξιωτικά για τον οργανισμό καθώς υποστήριξε: «Έχουμε σημαντικότατες δουλειές να κάνουμε στα θέματα του κράτους. Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα: το ΑΣΕΠ. Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να λέμε στα χαρτιά…»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΑΣΕΠ

«Μετά από 30 χρόνια (1994-2024) λειτουργίας του, το ΑΣΕΠ έχει αδιαμφισβήτητα καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο θεσμικός εγγυητής της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Δικαιώνοντας τησυνταγματική του θωράκιση, έχει αποδείξει την αταλάντευτη προσήλωσή του στην ανεπηρέαστη και αμερόληπτη υλοποίηση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού, συμβάλλοντας αποφασιστικά και αποτελεσματικά στη στελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα με τους πλέον κατάλληλους για κάθε θέση υπαλλήλους.

Παρά ταύτα, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε επανειλημμένες και κλιμακούμενες επιθέσεις που αφορούν στη λειτουργία του, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την 11η Ιουνίου 2024.

Η λανθασμένη εντύπωση ή και πληροφόρηση του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται αβίαστα από τα πραγματικά στοιχεία της έκδοσης αποτελεσμάτων και της διενέργειας διαγωνισμών για τα οποία, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ενημερώνεται αρμοδίως.

Η φράση «δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ» αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του, και αφετέρου ακυρώνει τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων του να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες που ανατίθενται στο ΑΣΕΠ και απαιτούν εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς για την τήρηση ασφυκτικών προθεσμιών.

Αδιαμφισβήτητο άλλωστε παραμένει το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο και στις προστιθέμενες νέες αρμοδιότητες με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης του πολίτη.

Πιστεύουμε ότι η κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες του κράτους αλλά και ισχυρό πλαίσιο προστασίας των πολιτών απέναντι στην αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL