Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
27.4°C33.1°C
4 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
28.0°C32.5°C
3 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
29 °C
28.0°C32.1°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
28 °C
27.8°C29.7°C
3 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.2°C32.9°C
3 BF 33%
Στέφανος Κασσελάκης - Ξάνθη / Η ακρίβεια φτωχοποιεί με εκθετικό τρόπο τον ελληνικό λαό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέφανος Κασσελάκης - Ξάνθη / Η ακρίβεια φτωχοποιεί με εκθετικό τρόπο τον ελληνικό λαό

Κασσελάκης Ξάνθη
[email protected]

Η ακρίβεια φτωχοποιεί με εκθετικό τρόπο τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψη του στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης, για την οποία ,όπως είπε, διαπίστωσε ότι έχει μαραζώσει, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπισή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό που επικρατεί στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης είναι, για άλλη μία φορά, η απόδειξη αυτού που λένε τα νούμερα της Eurostat ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στον πάτο της Ευρώπης μαζί με τη Βουλγαρία. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στη Δημοτική Αγορά», είπε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε:«έκλεισαν τόσες θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι. Προφανώς οι συμπολίτες έχουν πάει στα σούπερ μάρκετ και στις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουν τα βασικά τους αγαθά. Κι εδώ μου είπε ένας καταστηματάρχης εκεί που αγόραζαν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα παίρνει μία φορά σε 15 μέρες. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό και πόσο ειδικά έξω από τα αστικά κέντρα, όπως εδώ στη Θράκη, πού είναι μία παραμελημένη περιοχή της χώρας μας, η ακρίβεια πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο».

Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας και σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια εισαγόμενη προεκλογικά και τώρα έρχεται και λέει τη χώρα μας μπανανία και ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια, ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, τα οποία για κάποιο λόγο τα καθυστερούν, δεν καταλαβαίνω γιατί. Αν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια. Άρα, λοιπόν, προτάσεις υπάρχουν. Η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Είναι πολιτική βούληση και αν θέλουν να πουν στον κόσμο ότι δεν υπάρχει η ακρίβεια ή δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, ας έρθουν εδώ στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης να δουν πως έχει μαραζώσει».

Ο Στ. Κασσελάκης έκανε περιοδεία στο κέντρο της Ξάνθης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας και υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Κάθισε σε καφέ στην πλατεία «Ρολόι», όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στο καζίνο, οι οποίοι έχουν δεχθεί προειδοποίηση απόλυσης, και άκουσε τα προβλήματα τους.

Περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους, μπήκε σε αρκετά καταστήματα και συζήτησε με το προσωπικό. Έκανε χειραψίες με πολίτες, με τους οποίους είχε και ολιγόλεπτες συζητήσεις, για τις ευρωεκλογές και όχι μόνο, και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην πόλη ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Δράμας.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Είμαστε στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Αποστολάκη και αυτό το οποίο επικρατεί είναι για ακόμη μια φορά η απόδειξη ότι να νούμερα και οι δείκτες της Eurostat περί αγοραστικής δύναμης που μας τοποθετούν, μαζί με την Βουλγαρία, στον πάτο της Ευρώπης, όπως και η ακρίβεια, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στην αγορά.

Έχουν κλείσει πολλές θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι και αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας έχουν πάει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουνε τα βασικά τους αγαθά. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ένας καταστηματάρχης μου είπε ότι εκεί που προμηθεύονταν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα τώρα παίρνουν μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες. Αυτό και μόνο μας δείχνει το πόσο η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό, και πόσο έξω από τα αστικά κέντρα όπως εδώ στην Θράκη, που είναι μια παραμελημένη περιοχή της χώρας μας, η ακρίβεια πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο.

Άρα χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. Να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια «εισαγόμενη» προεκλογικά και τώρα έρχεται και αποκαλεί την χώρα μας μπανανία και υπόσχεται ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια και ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, και τα οποία βέβαια για κάποιο λόγο καθυστερούν – δεν καταλαβαίνω γιατί-.

Αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον κόσμο, να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει το ρεύμα του, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχουν ολιγοπώλια και στους μεσάζοντες στα τρόφιμα και στις τράπεζες, με το μεγάλο κόστος συναλλαγών, και φυσικά στο ηλεκτρικό ρεύμα. Προτάσεις υπάρχουν, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και εάν θέλουν να λένε στον κόσμο ότι η ακρίβεια δεν υπάρχει ή ότι δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, ας έρθουν κι εκείνοι εδώ στην Αγορά της Ξάνθης να δουν πώς έχει μαραζώσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL