Live τώρα    
35°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
31.9°C38.0°C
3 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.3°C35.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
32.0°C38.7°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
27.8°C29.7°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
33.4°C33.4°C
4 BF 24%
Θεσσαλονίκη / Ο Μπάρκας καλεί Χρυσοχοΐδη στη Βουλή για τα ομοφοβικά πογκρόμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Ο Μπάρκας καλεί Χρυσοχοΐδη στη Βουλή για τα ομοφοβικά πογκρόμ

Θεσσαλονικη
(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Στη Βουλή καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις αποκρουστικές εικόνες ομοφοβικών επιθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, διερωτώμενος μεταξύ άλλων σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο υπουργός για την υπεράσπιση πολιτικών προσώπων αλλά και πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με σκηνές πογκρόμ.

Όπως σημειώνει ο Κώστας Μπάρκας, οι επιθέσεις τόσο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, όσο και στον τραυματισμό αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος αλλά και πολίτη που έπινε τον καφέ του σε κοντινή απόσταση, παραπέμπουν, επισημαίνει ο κ. Μπάρκας, σε άλλες «σκοτεινές» εποχές. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ώρα αιχμής και μόλις διακόσια μέτρα (200μ) από το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, του Λευκού Πύργου, όπου παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για επανεκκίνηση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, η κατάσταση παραμένει τραγική, με την αστυνομία απλό θεατή των όσων διαδραματίζονται.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει φέρει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, τονίζει ο κ. Μπάρκας, και ο πολίτης της χώρας νιώθει όλο και περισσότερο ανασφαλής και ανυπεράσπιστος, λόγω έξαρσης της εγκληματικότητας και του αισθήματος ανασφάλειας και φόβου που έχει εδραιωθεί στην ελληνική κοινωνία.

Με τη επίκαιρη ερώτηση, καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί σε ενέργειες, για την επαρκή στελέχωση και τη σωστή λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων της Χώρας και την υπεράσπιση πολιτικών προσώπων αλλά και πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με σκηνές πογκρόμ.

Ακολουθεί αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση:

«Αθήνα, 14 Μαρτίου 2024

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS»

Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για επανεκκίνηση των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας για τη σωστότερη λειτουργία τους η κατάσταση παραμένει τραγική. Καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, με την αστυνομία απλό θεατή των όσων διαδραματίζονται.

Ειδικότερα, την Κυριακή 10 Μαρτίου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικού ομοφοβίας με αποτέλεσμα την επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τον τραυματισμό αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος και πολίτη που έπινε τον καφέ του σε κοντινή απόσταση. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ώρα αιχμής και μόλις διακόσια μέτρα (200μ) από το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, του Λευκού Πύργου.

Όπως τονίζει σε τρίτη επιστολή διαμαρτυρίας, σε λιγότερο από ένα μήνα, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, «Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υφίσταται αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης και συντονισμού του αστυνομικού προσωπικού, που κατά εκατοντάδες - μετά τις τελευταίες μετακινήσεις - βρίσκονται στους δρόμους της πόλης». Εκθέτει δε και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέροντας, «δεν πραγματοποιήθηκε καμία μα καμία σύλληψη!!! Μόνο ως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ (εκ του αποτελέσματος) μπορούν να χαρακτηριστούν τα Αστυνομικά Μέτρα τα οποία αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένα αιφνιδιαστικά γεγονότα – πορείες, αλλά προφανέστατα για αναμενόμενες - προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Όλα αυτά την ώρα που οι συνεχείς και βιαστικές, χωρίς σχέδιο, αποσπάσεις προς ενίσχυση του τμήματος της τροχαίας συνεχίζονται αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη αποδυναμωμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης.

Επειδή, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία,

Επειδή, οι συνεχείς και χωρίς σχέδιο αποσπάσεις συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι όλα γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο,

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επαρκή στελέχωση και τη σωστή λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χώρας;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την υπεράσπιση πολιτικών προσώπων αλλά και πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με σκηνές πογκρόμ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL