Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.5°C19.5°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.4°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.0°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.2°C24.8°C
8 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Στέφανος Κασσελάκης - Λάρισα / Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει – Να διαμορφώσουμε μαζί ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέφανος Κασσελάκης - Λάρισα / Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει – Να διαμορφώσουμε μαζί ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα είμαστε πάντα απέναντι στην προπαγάνδα και θα διεκδικήσουμε το δίκιο των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη Θεσσαλία τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας και για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις δύο τομές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους αγρότες, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης και την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε πολύτιμο τον διάλογο που έγινε στο δεύτερο Περιφερειακό Συνέδριο. Όπως είπε, «είναι πάρα πολύ σημαντική η σημερινή μέρα. Στόχος μας να ακούμε διαρκώς την κοινωνία και να ακούμε τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες που μόνοι απλοί δεν είναι. Η σοφία το κόσμου είναι καταμερισμένη ισομερώς στην κοινωνία μας. Δεν είναι μόνο στους αιρετούς ή στη Βουλή. Τους πόνους και τα προβλήματα της κοινωνίας πρέπει να τα ακούμε. Να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό κάναμε και μετά το έγκλημα των Τεμπών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι πήγε «σήμερα στο σημείο του εγκλήματος. Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Βλέπω παιδιά που ήταν μόνο λίγα χρόνια μικρότερα από εμένα, μερικοί μεγαλύτεροι, συμπολίτες μας που ποτέ δεν θα ζήσουν να κάνουν οικογένεια, να σπουδάσουν. Και αναρωτιέμαι. Θα τιμωρηθεί ποτέ σε αυτή τη  χώρα για το έγκλημα; Κανένας πολιτικός; Λέει ο πολιτικός αναλαμβάνω την ευθύνη. Έτσι την ευθύνη την αναλαμβάνω και εγώ. Λόγια του αέρα. Πώς ανέλαβε η ΝΔ την ευθύνη για το αυτό το ειδεχθές έγκλημα;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Προστατεύοντας το δεύτερό της τζάκι εκεί μέσα. Θα πάει κανείς φυλακή για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν και με τη σειρά τους σκότωσαν κόσμο; Θα πάει κανείς φυλακή για το Predator και τις υποκλοπές. Είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας και η Ευρώπη το ξέρει αυτό. Το ευρωκοινοβούλιο ξέρει τι ψηφίζει. Επιτέλους να σταματήσει η προπαγάνδα της ΝΔ».

«Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και θα είμαστε πάντα απέναντι στην προπαγάνδα και θα διεκδικήσουμε το δίκιο των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη Θεσσαλία» ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως υπογράμμισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας και για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης. Μέχρι που η συνεργασία και ο κοινός αγώνας των προοδευτικών δυνάμεων νίκησε το τοπικό καθεστώς.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε εκτενή αναφορά στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους. «Οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Είναι μερικούς μήνες μακριά από το να χάσουν όλο το βιος τους, τη γη που έχουν. Δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα καινούργια εφόδια που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση για τις οφειλές τους. Πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να κάνουμε δύο μεγάλες τομές.

Η πρώτη τομή είναι το εθνικό πρόγραμμα αναδιανομής γης. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης με την αξιοποίηση αναξιοποίητων εκτάσεων είτε κρατικών είτε εγκαταλελειμμένων όπως προβλέπεται από το άρθρο 18 του Συντάγματος με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Παραχώρηση για 50-75 χρόνια γαιών που σχολάζουν επί έτη και που μένουν παραγωγικά ανεκμετάλλευτες
  • Δημιουργία νέων σύγχρονων παραγωγικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας με υιοθέτηση εξελιγμένων οργανωτικά και τεχνολογικά μορφών παραγωγής
  • Χρηματοδοτική στήριξη του προγράμματος από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, την αναπτυξιακή τράπεζα

Αυτή η τομή θα καταρτιστεί με τη συμμετοχή και τη διαβούλευση, με τους συλλογικούς φορείς που λειτουργούν στον αγροτικό τομέα και θα μελετηθεί η διεθνής εμπειρία».

Η δεύτερη τομή αφορά την ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προτείνει την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι οι προτάσεις που καταθέτει στην κοινωνία «δεν αποτελούν κλειστές προτάσεις. Τις βελτιώνουμε μέσα από τον διαρκή διάλογο μαζί σας, μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία την ίδια. Ανοίγουμε τον δρόμο για μία προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση που θα ακούει την κοινωνία και θα εργάζεται για το κοινό καλό. Που θα δίνει σε κάθε Έλληνα το δικαίωμα στο ελληνικό όνειρο.

 

Σε αυτή την πορεία θέλουμε όλους τους συμπολίτες συνοδοιπόρους για να ορθοποδήσει η Θεσσαλία. Η Θεσσαλία χρειάζεται ανασυγκρότηση. Και με τον Δημήτρη (σ.σ. τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα) μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL