Live τώρα    
34°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
34 °C
33.1°C34.6°C
4 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
34 °C
32.1°C34.7°C
4 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
33 °C
31.0°C34.3°C
1 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.8°C30.5°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
32.9°C33.9°C
3 BF 22%
Να του κόψουμε τη φόρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να του κόψουμε τη φόρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αυτό που έκανε Μητσοτάκης με την πραξικοπηματική ανασκολόπιση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν βρίσκει προηγούμενο παρά στη δεκαετία του ’60. Στη Χούντα, για να είμαστε ιστορικά πιο ακριβείς. Και η συνενοχή του Τασούλα, της διμοιρίας του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και της ακροδεξιάς μασέλας τους δεν αναιρεί καθόλου τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού. Η δημοσίευση μάλιστα της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εν τω μέσω της νυκτός προσυπογράφει τον κακοποιητικό για τη Δημοκρατία χαρακτήρα της. Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι της νύχτας.

Γιατί διέπραξε αυτή τη σκοτεινή επιδρομή σε μια ανεξάρτητη Αρχή ο Μητσοτάκης είναι φυσικά πασίγνωστο. Για να αποφύγει την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, η οποία έγραφε στους κοριούς της τη συνταγματική υποχρέωση να δώσει τα στοιχεία που της ζητούσε η ΑΔΑΕ. Τώρα ο δράστης θα έχει όχι μόνο τη δική του ΕΥΠ αλλά και τη δική του ΑΔΑΕ. Όπως και το δικό του ΕΣΡ. Οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι μεμονωμένοι στους «αρμούς» του δημόσιου ελέγχου θα πάρουν το μήνυμα. Και ο πρωθυπουργός θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος μαζί με τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς. Τίποτα δεν θα μπορεί να θέσει εμπόδιο στο θεάρεστο έργο του.

Το χειρότερό απ’ όλα σ’ αυτή τη σκοτεινή, αλλά τόσο διαφανή στα μέσα και στους σκοπούς υπόθεση είναι η παγερή αδιαφορία του δράστη για τους θεσμούς, την αντιπολίτευση, την κοινωνία, όλους εμάς. Αυτός, που έκανε κάποτε τους θεσμούς σημαία και επικήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσβολή τους, τώρα σκουπίζει μ’ αυτούς τα λερωμένα από τους κοριούς παπούτσια του. Η Δικαιοσύνη του, η ενημέρωσή του, οι χειροκροτητές βουλευτές του εγγυώνται την ασυλία του. Στη σύγκριση κόστους-οφέλους, το όφελος της συγκάλυψης, έστω με τον πιο απροκάλυπτα πραξικοπηματικό τρόπο, του βγαίνει μεγαλύτερο από το κόστος της αποκάλυψης. Το διαπράττει και πάμε παρακάτω.

Στο παρακάτω είμαστε εμείς, και καλό είναι να το καταλάβουμε γρήγορα. Η φόρα του είναι καταστροφική και ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απ’ όλους οφείλει να την κόψει. Γιατί από τις φωτιές στις πλημμύρες και από τις πλημμύρες στις επιχειρήσεις της νύχτας η φόρα αυτή αφήνει πίσω της συντρίμμια. Συντρίβει ζωές, περιουσίες, το αύριο και τους θεσμούς που κρατούν στοιχειωδώς όρθια την κοινωνία. Ο Μητσοτάκης φαντασιώνεται πως είναι πανίσχυρος, συμπεριφέρεται σαν να είναι πανίσχυρος και πρέπει να αναλογιστούν αι γενεαί πάσαι της Αριστεράς και της προόδου μήπως με τη στάση τους τον καθιστούν πανίσχυρο. Να τελειώνουμε με τα «δικά μας» και να του κόψουμε λοιπόν τη φόρα. Πριν να είναι αργά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL