«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στον λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».
«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».
Το πρώτο είναι η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας για το φοβερό περιστατικό του Πειραιά.
Προφανώς έχουν συνεννοηθεί με τους δικηγόρους τους, ώστε να κρατήσουν τις δέουσες αποστάσεις και να περιορίσουν τη ζημιά όσο περισσότερο μπορούν .
Το δεύτερο είναι η αρχική ανάρτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, το βράδι της Τρίτης. Την ώρα που όλη η Ελλάδα έβραζε με αυτά που έβλεπε.
Για τους παρατηρητικούς, κινείται ακριβώς και με απόλυτη συνέπεια μέσα στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο με την ανακοίνωση της εταιρείας.
ΟΙ παρατηρητικοί εξοργίστηκαν με την πρώτη εκείνη ανάρτηση του Βαρβιτσιώτη. Γιατί είναι σαφές ότι προσπαθεί να κατευνάσει το κλίμα οργής που επικρατεί στην κοινή γνώμη.
Και επίσης, γιατί επιφορτίζει με τη διαλεύκανση της υπόθεσης το Λιμενικό, τη στιγμή που για την απουσία και την απραξία του Λιμενικού εκφράζονταν σοβαρά ερωτήματα.
Αλλά πολύ λίγοι έδωσαν εκείνη την ώρα σημασία στην ανάρτηση του Βαρβιτσιώτη. Οπότε ο υπουργός το πρωί της Τετάρτης βγήκε σε ένα κανάλι και το συνέχισε.
Εντάξει, παιδιά, θρηνούμε το θύμα, αλλά σκεφτείτε και τους άλλους που πήγαν για μεροκάματο και τώρα κατηγορούνται για δολοφονία. Αυτό, πάνω κάτω.
Γιατί το είπε, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Αυτό που φαίνεται, πάντως, είναι η προσπάθειά του να προστατεύσει την εταιρεία από τον θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου.
Γιατί ο θυμός και η αγανάκτηση του κόσμου μπορεί να προκαλέσει στην εταιρεία τεράστια εμπορική ζημιά.
Δικαίως λοιπόν εξεγέρθηκε ο κόσμος. Γιατί ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που εκείνη τη στιγμή είχε να πει μια κουβέντα συμπάθειας για τους εγκληματίες, ήταν ο υπουργός της Εμπορικής Ναυτιλίας.
Γιατί φάνηκε να έχει στο μυαλό του την εταιρεία και τους υπαλλήλους του. Και όχι τον άνθρωπο.
Ειδικά μάλιστα όταν συμπεριφέρθηκαν όπως συμπεριφέρθηκαν στη συνέχεια.
Και γιατί αυτή η δήλωση έδειχνε μεροληψία. Και προσπάθεια του Βαρβιτσιώτη να προκαταλάβει τις έρευνες του Λιμενικού.
Επειδή το Μαξίμου κατάλαβε ότι ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί, έκανε ο Μητσοτάκης μια ανάρτηση και είπε αυτά που έπρεπε να είχε πει ο Βαρβιτσιώτης.
Διότι το τελευταίο που είχε όρεξη το Μαξίμου ήταν να πολιτικοποιηθεί το γεγονός και να βρεθεί η κυβέρνηση με τη μεριά των δολοφόνων.
Ειδικά μέσα σε όλες τις άλλες σκοτούρες που έχει.
Ο δε Βαρβιτσιώτης, στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, με 18 ώρες καθυστέρηση, έκανε γνωστό ότι διέταξε ΕΔΕ για το πού βρισκόταν την ώρα του συμβάντος το Λιμενικό.
Και στις 5 ξαναβγήκε και την έπεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, πώς τολμάτε να λέτε ότι συμψηφίζω, μέχρι και ΕΔΕ για το Λιμενικό διέταξα.
Αλλά στις 8 παρά τέταρτο τα παράτησε και άρχισε τις συγγνώμες. Ζητώ συγγνώμη που παρερμηνεύσατε τις δηλώσεις μου. Ο Αντώνης και η οικογένειά του κ.λπ.
Και την Πέμπτη το πρωί, στον ΣΚΑΪ, ξαναζήτησε.
Ολο αυτό, εξ αρχής μέχρι τέλους, δείχνει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου.
Ο οποίος, παρ' όλα αυτά, παραμένει στη θέση του. Συνεχίζουμε.