Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C22.2°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.0°C
4 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.7°C
1 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 94%
Κεφαλοκυνηγοί και δόγμα Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεφαλοκυνηγοί και δόγμα Μητσοτάκη

Πρόσφυγες μετανάστες Έβρος
SCREENSHOT

Μπροστά στην καταστροφή το Μαξίμου καταφεύγει σε ωμό γκεμπελισμό, πυροδοτώντας αντιδράσεις κοινωνικού αυτοματισμού εις βάρος των μεταναστών.

Η ανταπόκριση, όπως διαπιστώσαμε με φρίκη, ήταν ακαριαία. «Είκοσι πέντε κομμάτια» είχε ο άλλος στον Έβρο σε κλούβα πίσω από το αγροτικό. Προέτρεπε και άλλους να κάνουν το ίδιο διότι «αυτοί θα μας κάψουνε». Ήταν, μάλιστα, τόσο σίγουρος ότι κείται εντός της κοινωνικής νόρμας που ανάρτησε τα όπλα αυτά σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, από κάτω επευφημούσαν και υπερθεμάτιζαν. Η προφανής σωρεία κακουργημάτων προκάλεσε την αντίδραση του Αρείου Πάγου και ο κεφαλοκυνηγός και δυο συνεργοί του συνελήφθησαν.

Όμως αυτός είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Η έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει τη στάση και τις τηλεοπτικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης, όπως του Δ. Καιρίδη και του Σ. Πέτσα, καθώς και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Απογευματινής. Αυτό το παιχνίδι είναι χώρος συνάντησης, συνεργασίας και ανταγωνισμού της Ν.Δ. με την Άκρα Δεξιά, οπότε στον χορό μπήκε και το κόμμα του Βελόπουλου.

Η κυβέρνηση πρέπει να κληθεί να απαντήσει ευθέως αν συμμερίζεται τη θεωρία που διακινούν τα «παπαγαλάκια» της, ότι η χώρα δέχεται ασύμμετρη επίθεση από την Τουρκία μέσω μεταναστών οι οποίοι βάζουν τις φωτιές, ή αν δέχεται την κλιματική κρίση ως κοινό παρονομαστή. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από το Μαξίμου στο οποίο υπάγεται η ΕΥΠ.

Η γκεμπελίστικη θεωρία των Πακιστανών πρακτόρων του Ερντογάν εφευρέθηκε από αδίστακτους τεχνικούς της εξουσίας, πρώτον, για να δώσει απάντηση στην απορία και στην οργή της κοινωνίας για την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Και δεύτερον, να απαντήσει ειδικότερα στην καταστροφή στη Ν. Αγχίαλο που προκάλεσε σεισμικές αναταράξεις σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, που έχει γαλουχηθεί με τη βεβαιότητα της αξιοσύνης και του απρόσβλητου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως όλες οι θεωρίες συνωμοσίας, η θεωρία των Πακιστανών λαθρομεταναστών πρακτόρων δεν εξηγεί, φυσικά, τις φωτιές σε λιγότερο ακριτικές περιοχές, όπως η Βόρεια Κέρκυρα, το Λουτράκι, η Κάρυστος. Ούτε πώς ήταν σίγουροι οι πράκτορες του Ερντογάν ότι θα βάζανε φωτιά σε κάμπο, χωρίς δάσος, με δρόμους και αυτή θα έκαιγε ανενόχλητη μέχρι να φτάσει ώρες μετά στην αεροπορική βάση. Αλλά με αυτά πρέπει να ασχολείται ο κόσμος, αλλιώς μπορεί να προσέξει ότι ο διαγωνισμός για την πυροπροστασία της Αττικής έγινε στα μέσα Ιουλίου. Ή ότι οι περισσότερες φωτιές οφείλονται σε κολόνες και καλώδια της ΔΕΗ, γεγονός που δεν στάθηκε ικανό να στερήσει τα μπόνους από τα γκόλντεν μπόιζ. Ο βασικός, όμως, στόχος πίσω από την ενοχοποίηση των μεταναστών είναι η εξυπηρέτηση του δόγματος Μητσοτάκη, ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL