Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.9°C17.7°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C18.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.9°C17.8°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
2 BF 63%
Ιntellexa / Πρωτοφανές εξώδικο στην PEGA - Θέλουν να φιμώσουν την Εξεταστική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιntellexa / Πρωτοφανές εξώδικο στην PEGA - Θέλουν να φιμώσουν την Εξεταστική

Μάτι σε οθόνη υπολογιστή
(FREEPIK.COM)

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η επιστολή - εξώδικο προς την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές, PEGA που απέστειλε η εταιρεία Intellexa πριν λίγες μέρες, η οποία κοινοποιήθηκε στα μέλη της από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Στο κείμενο του εξωδίκου ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για αμφισβήτηση της νομιμότητας και του κύρους των ενεργειών της Επιτροπής και επιφυλάσσεται να κινηθεί εναντίον της για να αντιμετωπίσει τους «ισχυρισμούς» της Επιτροπής και τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Σχολιάζοντας την επιστολή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Στέλιος Κούλογλου, σημειώνει:

«Τα μέλη της PEGA ένιωσαν μεγάλη έκπληξη και αμηχανία, διαβάζοντας την επιστολή καθώς είναι πρωτοφανές φαινόμενο μια εταιρεία να αμφισβητεί της νομιμότητα των ενεργειών μιας ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής επιτροπής με πολύ ισχυρή και διευρυμένη εντολή ή, ακόμη περισσότερο, να επιχειρεί να εκφοβισει εμμέσως τα μέλη της».

Όπως συμπληρώνει: «Η Intellexa, που αρνήθηκε προηγουμένως να συναντήσει την Εξεταστική Επιτροπή, τώρα επικοινωνεί με εξώδικο. Λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές επιχειρεί να ανακόψει την κριτική που διατυπώνεται στο υψηλότερο επίπεδο και να επηρεάσει το περιεχόμενο και την ψήφιση των Εκθέσεων που αναμένουν ότι θα είναι είναι καταπέλτης για τις πολιτικές ευθύνες και τη θεσμική εκτροπή της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ιntellexa, που προστατεύτηκε από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει απόλυτα την άποψη ότι ανταποδίδει τη στήριξη και εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε».  

«Aς μην σχολιάσουμε περαιτέρω πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στις Βρυξέλλες ο κακώς εννοούμενος ''επαρχιωτισμός'' αυτής της κίνησης, που υπενθυμίζει ότι η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, βρίσκεται στην ίδια "λέσχη" με την Ουγγαρία και την Πολωνία», καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει: «Η Intellexa, που αρνήθηκε να συναντηθεί με την PEGA, απειλεί την εξεταστική επιτροπή του ΕΚ για τις υποκλοπές, με εξώδικο! Η ενέργεια υπηρετεί σχέδια εκφοβισμού και συγκάλυψης. Θα γίνει μπούμερανγκ και για την εταιρεία και για την ΝΔ που πασχίζει για το κουκούλωμα του σκανδάλου!».

Επιστολή Intellexa

Η μετάφραση του εξωδίκου της INTELLEXA στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA
 
Αξιότιμε κύριε,

Ειδοποίηση εκ μέρους της Intellexa S.A.

Σχετικά με το προσχέδιο έκθεσης της επιτροπής PEGA

1. Εγώ, ο υπογράφων Ανδρέας Μήτσαινας, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκδίδω με σεβασμό αυτή την ειδοποίηση σε εσάς, ως Επικεφαλής της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης Pegasus και άλλων αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης (εφεξής Επιτροπή PEGA) εκ μέρους της Intellexa S.A. (GCR No. 154460701000) (εφεξής Intellexa S.A. ή η Εταιρεία) ως νομικός Σύμβουλος της Εταιρείας.

2. Ο σκοπός της παρούσας ειδοποίησης είναι να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα, μου έχει ζητηθεί από την Intellexa S.A. να εξετάσω ορισμένες πτυχές της νομιμότητας και του κύρους των πράξεων της Επιτροπής PEGA σχετικά με την Εταιρεία.

3. Η Εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του κατάλληλου τρόπου δράσης για την αντιμετώπιση των αιτιάσεων της κατά των ανωτέρω ενεργειών καθώς και δημοσίευσης της Επιτροπής PEGA.

4. Τούτων δοθέντων, σας ενημερώνω ότι εντός 21 ημερών, ο πελάτης μου θα επανέλθει με την επίσημη θέση του ή/και τις αιτιάσεις του.

Με εκτίμηση,

ANDREAS CH. MITSAINAS

LAW FIRM

VAT NUMBER: 996888870/ D.O.Y: D’ATHENS

5-7 SKOUFA STR - ATHENS - P.C. 10673

TEL. : 210 3610502 & FAX: 210

3643821

e mail: axmOaxmlawiirm.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL