Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C20.7°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C17.1°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.4°C17.7°C
1 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.5°C14.9°C
3 BF 72%
Σκάνδαλο υποκλοπών / Εγκληματική οργάνωση στην καρδιά του κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / Εγκληματική οργάνωση στην καρδιά του κράτους

Το Μέγαρο Μαξίμου, υποκλοπές
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πανηγυρίζουν το καθεστώς Μητσοτάκη και το σύστημα γύρω του για την κατάληξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του «πούλησε τρέλα» για τις υποκλοπές υπουργών, πολιτικών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων, χαρακτήρισε «νόμιμες» όλες αυτές τις παρακολουθήσεις και δεν απάντησε σε κανένα κρίσιμο ερώτημα που του ετέθη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε αυτήν την τακτική προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία του τρόμου γύρω από τις υποκλοπές. Για να μην προκαλέσει, δηλαδή, κανένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που λειτούργησε και λειτουργεί εντός του Μαξίμου, ώστε να μην ανοίξουν στόματα και «καεί» ο ίδιος προσωπικά.

Ποια είναι τα πρόσωπα που συμμετείχαν και έδρασαν στο πλαίσιο αυτής της καλά οργανωμένης ομάδας που χρησιμοποίησε το Μαξίμου για να απλώσει το δίχτυ εκβιασμών, καχυποψίας, εξυπηρέτησης συμφερόντων και αποκόμισης πολιτικού και οικονομικού οφέλους; Ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες στο κοινό κέντρο ΕΥΠ και Predator, που έκαναν φύλλο και φτερό την ιδιωτική ζωή δεκάδων πολιτών και προσώπων δημοσίου συμφέροντος;

Κυριάκος Μητσοτάκης  

Ο πρωθυπουργός οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο κατάληψης της ηγεσίας της ΕΥΠ από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο πρωθυπουργός πήρε από την σκέπη του και προΐσταται πολιτικά της κρίσιμης Υπηρεσίας, ώστε να ενημερώνεται άμεσα για όλες τις πράξεις της. Άλλαξε τον νόμο και έβαλε τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, που δεν είχε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, στη διοίκηση της ΕΥΠ. Και δίπλα του έβαλε τον Δημήτρη Μελιτσιώτη, που τον είχε προσλάβει ως διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού. Αδελφικός φίλος του Γιάννη Λαβράνου, με τον οποίο είχαν και κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες, πρότεινε τον Παναγιώτη Κοντολέοντα για διοικητή της ΕΥΠ. Παράλληλα, προχώρησε σε αγοραπωλησία επιχείρησής του με πρόσωπα κοντά στον Φέλιξ Μπίτζιο της Intellexa, ενώ παράλληλα μεσολαβούσε γι’ αυτόν ώστε να βρει δικηγόρο στην Κύπρο. Συμμετείχε σε συναντήσεις που είχαν σκοπό την αγορά του Predator από την ΕΥΠ.

Παναγιώτης Κοντολέων

Ο απόφοιτος μουσικής σχολής έδινε όλες τις εντολές για παρακολουθήσεις, ενώ εκτέλεσε το σχέδιο εκκαθάρισης της ΕΥΠ από στελέχη που δεν θεωρούνται γαλάζια. Επίσης, μαζί με τον Δημήτρη Μελιτσιώτη εκτέλεσαν το σχέδιο ενεργοποίησης του ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή, όπου μπαινόβγαιναν υπάλληλοι της Krikel του Γιάννη Λαβράνου. Παράλληλα, συμμετείχε σε συναντήσεις με τον Γιάννη Λαβράνο και τον ισραηλινό Σαχάκ Άβνι προκειμένου να έρθει η Intellexa στην Ελλάδα.

Γιάννης Λαβράνος

Συνοδοιπόρος και στενός φίλος του Γρηγόρη Δημητριάδη. Το όνομά του αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως αφανή εισαγωγέα του συστήματος Tetra-Sepura. Η Krikel, η εταιρεία του, σύνηψε απόρρητες συμβάσεις με την ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ μεσολάβησε και ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις στελεχών της ΕΥΠ προκειμένου να έρθει το Predator στην Ελλάδα. Κουμπάρος υπουργών και υψηλών κυβερνητικών στελεχών, όπως του Θάνου Πλεύρη, του Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γρηγόρη Δημητριάδη. Εταιρείες συμφερόντων του εμφανίζονται να έχουν δοσοληψίες με τη φερόμενη «εταιρεία δημοσκοπήσεων του Μαξίμου», τη Marc.

Φέλιξ Μπίτζιος

Ο μέτοχος της Intellexa του οποίου το περιβάλλον του είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Επιχείρησε να εξαφανίσει τα στοιχεία συμμετοχής του στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator. Είχε δικαστικές περιπέτειες στην Κύπρο, ενώ φέρεται να συμμετείχε λόγω επαγγελματικής θέσης στο σκάνδαλο της Πειραιώς κατά τη διάρκεια των capital controls.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο κουμπάρος του Γρηγόρη Δημητριάδη και κλειδοκράτορας των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον Γιάννη Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου με άγνωστο αντικείμενο. Πρόκειται για τον υπουργό που είναι υπεύθυνος για το gov.gr, από το οποίο αντλήθηκαν στοιχεία για ραντεβού εμβολιασμού προκειμένου να παγιδευτεί το κινητό θύματος του Predator.

Ευαγγελία Γεωργακοπούλου

Εμπιστη του Γρηγόρη Δημητριάδη, θήτευσε σε κορυφαία θέση της ΕΥΠ. Η υπογραφή της εμφανίστηκε σε έγγραφα που αφορούσαν τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, όπως του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ η εισαγγελέας της Υπηρεσίας Β. Βλάχου έχει υπονοήσει ότι η δική της υπογραφή έχει πλαστογραφηθεί. Η Γεωργακοπούλου φέρεται να ήταν το πρόσωπο που μαζί με τον Παναγιώτη Κοντολέοντα έστησαν το κοινό κέντρο ΕΥΠ και Predator μέσα στο ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL