Live τώρα    
29°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.1°C31.3°C
5 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.7°C31.6°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
32.0°C33.3°C
2 BF 34%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.8°C29.9°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
29.0°C29.9°C
2 BF 45%
Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ / Η πολιτική εκδήλωση στο Κερατσίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ / Η πολιτική εκδήλωση στο Κερατσίνι

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 22.30, στο Πάρκο Σελεπίτσαρι (Ανδρ. Παπανδρέου) στο Κερατσίνι η εξ' αναβολής πολιτική εκδήλωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων». Η εκδήλωση μεταδόθηκε από το Facebook της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ενώ έγινε παράλληλη αναμετάδοση από το left.gr και την avgi.gr.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν ψηφιστεί σημαντικοί νόμοι, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα...

Posted by Loatkiplus : Ομάδα Λοατκι+ Συριζα Προοδευτική Συμμαχία on Thursday, June 23, 2022

«Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν ψηφιστεί σημαντικοί νόμοι, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στην απαιτούμενη κοινωνική ισότητα. Στην κατεύθυνση αυτή, τα πολιτικά κόμματα και (η τοπική αυτοδιοίκηση) θα κληθούν σύντομα να πάρουν ξεκάθαρη θέση συμπαράστασης στη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για:

  • Την επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα
  • Τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος τεκνοθεσίας
  • Την ίση πρόσβαση στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και
  • Την αναγνώριση των οικογενειών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Η πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε για ακόμη μια φορά με όλους τους τρόπους την αμέριστη στήριξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όχι μόνο με την πρόταση νόμου που ήταν μια δική του πρωτοβουλία, αλλά και με την παρουσία του σε εκδηλώσεις του κινήματος όπως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λοατκιφοβίας και το Athens Pride. Ο κόσμος που μας επισκέφτηκε στο περίπτερό μας στο Athens Pride, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί ποια κόμματα εμφανίζονται μόνο στις γιορτές και ποια παλεύουν στο πλευρό του. Ήταν σαφές σε όλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι εδώ για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα χωρίς αστερίσκους, με νόμο-πλαίσιο και όχι με διστακτικά βήματα. Συνεχίζεται, έτσι η ιστορική παρουσία του κόμματος, στην πρωτοπορία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που διεκδικούν τη διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

Μιχάλης Καλογήρου (Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης)

Γιώργος Βασιλειάδης (Αναπληρωτής Γραμματέας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δικηγόρος)

Μαρία Γιαννακάκη (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης)

Βαγγέλης Σκούφας (Συντονιστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α΄ Αθηνών)

Στέλλα Μπελιά (Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, νηπιαγωγός)

Λευτέρης Δόγιας (Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, Κοινωνικός Λειτουργός)

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.

«Σας περιμένουμε να συζητήσουμε όλα μαζί, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη χάραξη στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλα τα πεδία, ακολουθώντας τον δρόμο που ήδη έχουμε ανοίξει για την κατάκτηση της πραγματικής ισότητας» σημειώνεται.

ΛΟΑΤΚΙ αφίσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL