Live τώρα    
Κυριάκος Μητσοτάκης / Προετοιμάζει για νέα διπλωματική ήττα μετά τις τουρκικές προκλήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Προετοιμάζει για νέα διπλωματική ήττα μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μετά τη ψυχρολουσία που υπέστη τις τελευταίες μέρες με τη λογική των ίσων αποστάσεων των Ευρωπαίων απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε τον πήχη και παρέπεμψε στις καλένδες την καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ζήτησε να συζητηθεί ξανά το θέμα στο τακτικό ευρωπαϊκό συμβούλιο του Ιουνίου ώστε να υπάρξει σαφή αναφορά στα συμπεράσματα. «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για την πρόσφατη έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας όπως αυτή εκδηλώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Είπα για ακόμη μία φορά τέτοιες προκλήσεις, τέτοιοι λεονταρισμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησα το ζήτημα αυτό εφόσον η Τουρκία επιμείνει σε αυτήν την παράλογη και αδιέξοδη στρατηγική, να συζητηθεί ξανά στο τακτικό ευρωπαϊκό συμβούλιο του Ιουνίου και εκεί πια να υπάρξει σαφή αναφορά στα συμπεράσματα με μία ρητή και ξεκάθαρη καταδίκη αυτής της περιττής και αχρείαστης τουρκικής προκλητικότητας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε θα ζητήσει καταδίκη της Τουρκίας από την επόμενη σύνοδο και μόνο εφόσον συνεχιστούν οι προκλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0