Live τώρα    
4°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
4 °C
2.6°C4.7°C
0 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
3 °C
0.3°C4.6°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
7 °C
5.4°C9.5°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
9 °C
8.0°C11.4°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
0 °C
-0.5°C-0.5°C
0 BF 68%
Γιώργος Πατούλης / Άτακτη υποχώρηση για το «ψέκασμα» του κορωνοϊού με υπεριώδη ακτινοβολία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Άτακτη υποχώρηση για το «ψέκασμα» του κορωνοϊού με υπεριώδη ακτινοβολία

Πατούλης
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ / EUROKINISSI)

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, προτίθεται να προμηθευτεί ράβδους υπεριώδους ακτινοβολίας, με στόχο να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού, άρον άρον η διοίκηση της Περιφέρειας αναγκάστηκε σε οπισθοχώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατούλης επιχείρησε με απευθείας ανάθεση, κόστους 37.000 ευρώ, να προμηθευτεί προϊόντα υπεριώδους ακτινοβολίας ενάντια στον κορωνοϊό, χωρίς να έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η αποτελεσματικότητά τους και χωρίς να είναι γνωστό αν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δύναμη Ζωής χαρακτήρισε «άτακτη υποχώρηση» την στάση της διοίκησης Πατούλη για την προμήθεια των αμφιλεγόμενων ράβδων.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Δύναμη Ζωής με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου «μετά από μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση που προηγήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον το θέμα που είχε εισάγει σχετικά με την προμήθεια με απευθείας ανάθεση ύψους 37.000 ευρώ, ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας για την καταπολέμηση του κορωνοιού».

«Σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και στελέχη της πλειοψηφίας, αμφισβήτησαν με συγκεκριμένα στοιχεία τις «φιλότιμες» προσπάθειες του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Κεχρή, να πείσει για την αναγκαιότητα και καταλληλότητα των συσκευών αυτών» αναφέρει.

Επίσης σημειώνει ότι «μάλιστα ο κ. Κεχρής για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του και ευρισκόμενος σε δυσχερή θέση, έφτασε στο σημείο να προσκομίσει τιμολόγια της εταιρείας που εμπορεύεται το συγκεκριμένο προϊόν, γεγονός που δημιούργησε εύλογα ερωτήματα για τη διαδικασία της προμήθειας που μεθοδεύει και σχολιάστηκε αρνητικά!»

Προσθέτει επίσης ότι «όπως καταδείχθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, η χρήση των προϊόντων υπεριώδους ακτινοβολίας ενάντια στον κορωνοϊό αφενός δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά και αφετέρου ενέχει κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά.

Μάλιστα για το θέμα υπάρχει και σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊο, οπού ο σημερινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης γνωμοδοτεί ως μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων πως είναι «Μύθος ότι η λυχνία αποστείρωσης υπεριώδους ακτινοβολίας αδρανοποιεί τον ιό…»

Ωστόσο, «το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ενώ υπάρχουν οι παραπάνω αναφορές για την αναποτελεσματικότητα και τους κινδύνους των συσκευών αυτών, ο εισηγητής όταν ρωτήθηκε πόσες σκοπεύει να προμηθευτεί η Περιφέρεια ανέφερε τον εξωφρενικό αριθμό των 450 τεμαχίων!!!!!» τονίζει χαρακτηριστικά η παράταξη.

«Είναι λυπηρό και αποκαρδιωτικό, την ώρα που η χώρα μετρά καθημερινά εκατοντάδες θύματα του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Πατούλης, να καταφεύγει σε αμφιλεγόμενες επιστημονικά μεθόδους για την αντιμετώπισή του, κόντρα στην μάχη που δίνει η επιστημονική κοινότητα για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα του εμβολιασμού και η τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) ως ουσιαστικών μέσων για την καταπολέμηση και προστασία από την πανδημία» καταλήγει με νόημα η Δύναμη Ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL