Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Γιώργος Πατούλης / Με υπεριώδη ακτινοβολία θέλει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Με υπεριώδη ακτινοβολία θέλει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό

Πατούλης
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Ευκαιρία να «τακτοποιήσουμε ημετέρους» μπορεί να χαρακτηριστεί η επικείμενη προμήθεια από την Περιφέρεια Αττικής ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Διαβάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντικρίζει κανείς το ένατο ζήτημα το οποίο αφορά σε «έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας που θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς της πανδημίας Covid - 19».

Με λίγα λόγια η Περιφέρεια Αττική σκοπεύει να προμηθευτεί συσκευές οι οποίες περιέχουν ράβδους υπεριώδους ακτινοβολίας, για την οποία το διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα θέματα κορωνοϊού ότι κάτι τέτοιο αποτελεί μύθο.

Συγκεκριμένα, διαβάζουμε ότι είναι αποτελεί μύθο η άποψη ότι «οι λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) βοηθούν στην αντισηψία των χεριών ή άλλων περιοχών του δέρματός σας». Η αλήθεια είναι, αναφέρεται στη συνέχεια ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) για την αντισηψία των χεριών ή άλλων περιοχών του δέρματός σας. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και να βλάψει τα μάτια σας».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την εν λόγω απάντηση δίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΔΥ και καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Θεοκλής Ζαούτης.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL