Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
0 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C17.9°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.8°C20.8°C
0 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C13.5°C
0 BF 88%
Παύλος Πολάκης / Νέα απόπειρα πολιτικής δολοφονίας του μετά τη μήνυση Στουρνάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παύλος Πολάκης / Νέα απόπειρα πολιτικής δολοφονίας του μετά τη μήνυση Στουρνάρα

ΠΟΛΑΚΗΣ

Εχει χαθεί πια ο λογαριασμός με τις άρσεις ασυλίας που επιβάλλει η Ν.Δ. στον Παύλο Πολάκη, σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά πρακτικά απόπειρα πολιτικής δολοφονίας. Χθες ήταν άλλη μία μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα -κι αυτός πρέπει να έχει χάσει τον αριθμό…- με αφορμή όσα δεν έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στο σκάνδαλο της διαγραφής δανείων εφοπλιστών από την Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς χάρισε πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε τέσσερις - πέντε μεγαλοεφοπλιστές για δάνεια που είχαν πάρει με “αέρα” επί διοικήσεως Μιχάλη Σάλλα και στη συνέχεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέσπισε τον Νόμο 4637/2019, χάρη στον οποίο η διοίκηση Μεγάλου μερίμνησε ώστε να μην υπάρξουν διώξεις για απιστία και ξέπλυμα εναντίον των εμπλεκομένων εφοπλιστών και τραπεζικών και τραπεζικών στελεχών.

Ο Π. Πολάκης τον Οκτώβριο του 2020 σχολίασε στο Facebook την αδράνεια του Γ. Στουρνάρα και αυτός (με την ιδιότητα του διοικητή της ΤτΕ!) του έκανε μήνυση, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι συκοφαντήθηκε επειδή αναφέρεται ως «υπονομευτής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς και ότι η φράση του Π. Πολάκη «ελεεινέ και τρισάθλιε Αρχιτραπεζίτη» δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και ασκεί βλαπτική επίδραση στην ΤτΕ.

Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι ο Γ. Στουρνάρας τον μηνύει για άσκηση κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων, καθώς ακριβώς τα ίδια είχε πει σε συνεδρίαση της Βουλής στις 20 Οκτωβρίου 2020. «Παρεμβαίνει διά της πλαγίας οδού πάντοτε και στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα των βουλευτών, επιχειρώντας να λογοκρίνει, να φιμώσει ή και να εκδικηθεί όσους ασκούν κριτική εις βάρος του για τις πράξεις και παραλείψεις του, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του τον ρόλο του Λουδοβίκου ‘το κράτος είμαι εγώ’» υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι με βάση τα άρθρα 62 του συντάγματος και 83 του Κανονισμού της Βουλής δεν αίρεται η ασυλία βουλευτή εάν η πράξη για την οποία υποβλήθηκε η μήνυση συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

Η μήνυση είναι «αβάσιμη και εκδικητική» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι πρόκειται για «άθλιες μεθοδεύσεις που ματαίως επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλά του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξή τους και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους».

Ο Π. Πολάκης αποκάλυψε όλη τη διαπλοκή των νομοθετικών ρυθμίσεων που έφερε η Ν.Δ. μέσω διαδοχικών ΠΝΠ την περίοδο της πανδημίας, η οποία είχε ως κατάληξη την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για όλους τους εμπλεκόμενους. Μάλιστα, όπως είπε χθες στην Ολομέλεια, το βούλευμα αναφέρει πως το κακούργημα αρχειοθετείται όχι λόγω αποδείξεων αθωότητας ή αμφιβολιών, αλλά λόγω της ασυλίας που επέφερε η κυβέρνηση με ΠΝΠ και βάσει αυτής η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ουδέποτε υπέβαλε έγκληση ως όφειλε κατά των πρωταγωνιστών του σκανδάλου.

«Έχετε βάλει μπροστά να πάρουν τα σπίτια του κόσμου για να καθαρίσουν οι τράπεζες και εδώ χαρίζετε σε 5 εφοπλιστές και 30 μεγαλοστελέχη που ‘πιστόλιασαν’ 1,2 δισεκατομμύρια και ο Στουρνάρας δεν κάνει τίποτα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Η αλήθεια είναι αυτή που είπα.  Ό,τι και να κάνετε, όσο κι αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλαν στη φόρα τα προηγούμενα χρόνια να εκδικηθούν, ούτε τη σημαία υποστέλλουμε ούτε το κεφάλι σκύβουμε. Την καινούργια κοινωνική συμμαχία την ξαναφτιάχνουμε και μετά από πολύ λίγο καιρό τα πράγματα στη χώρα μας θα είναι αλλιώς».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL