Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C25.1°C
0 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C24.3°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.8°C25.2°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 78%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Στην εποχή των γαλάζιων golden boys
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Στην εποχή των γαλάζιων golden boys

Τη στιγμή που τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ενέργειας, τα νέα εργασιακά ήθη, με την επέλαση στρατιάς υπεραμειβόμενων γαλάζιων στελεχών, που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2019 για τον  Όμιλο ΔΕΗ, καλά κρατούν και μάλιστα επεκτείνονται περαιτέρω ή δίνουν τη σκυτάλη στις ελεύθερες αγορές μέσω ιδιωτικοποιήσεων.

Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει φροντίσει εδώ και δύο χρόνια περίπου (νόμος Χατζηδάκη 4643 του 2019) να επιβάλει δικό της εργασιακό καθεστώς στον  Όμιλο ΔΕΗ, που ήδη αποτελεί μπούσουλα για διευρυμένη χρήση, με δημιουργία στελεχών και εργαζομένων δύο ταχυτήτων, αύξηση του αριθμού και των αμοιβών των υψηλόβαθμων, δημιουργία νέων διευθύνσεων, σε πολλές περιπτώσεις άνευ λόγου και σε κάποιες χωρίς υφιστάμενο προσωπικό, τακτοποίηση ημετέρων της διοίκησης και της Ν.Δ., κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ΑΣΕΠ στις προσλήψεις, υπερκάλυψη αρμοδιοτήτων, αναξιοκρατία και υπέρμετρο διοικητικό κόστος.

Σε αυτό το καθεστώς... αυγατίζουν και οι γενικές διευθύνσεις / διευθύνσεις προκειμένου να χωρέσει ο νέος “στρατός” των golden boys της Ν.Δ. Οι διευθύνσεις στη ΔΕΗ ήταν περίπου 30 και πλέον φτάνουν τις 90, με 7 γενικές διευθύνσεις που τώρα ανέρχονται σε 14, ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ δημιουργήθηκαν 11 νέες διευθυντικές θέσεις, συγκεκριμένα 2 νέες θέσεις γενικών διευθυντών, 5 νέων διευθύνσεων και 2 θέσεων διευθυντών επικουρίας στους γενικούς διευθυντές και αναβαθμίστηκαν δύο υπηρεσιακά κλιμάκια σε διευθύνσεις.

Εκτόξευση των αποδοχών

Συγχρόνως, οι αποδοχές των «αρίστων» εκτοξεύονται. Βάσει του πίνακα αποδοχών του 2020 που δημοσιοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, οι μεικτές, ετήσιες αποδοχές τού επικεφαλής τής επιχείρησης Γ. Στάσση πέρσι ανήλθαν συνολικά σε 217.859,79 ευρώ ή 226.259,79 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και αμοιβής του ως προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (+8.400 ευρώ). Ως γνωστόν, με μπόνους και υπερμπόνους (υπερεπίτευξης στόχων που θέτει η ίδια η διοίκηση...), τα οποία εγκρίθηκαν πρόσφατα ως “η νέα πολιτική αποδοχών”, οι μεικτές αμοιβές μπορούν να φτάσουν και σε 350.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζεται και η αξία τής χορήγησης δωρεάν μετοχών που επίσης θεσπίστηκε τελευταία ως επιπλέον... κίνητρο απόδοσης. Επίσης οι μεικτές ετήσιες αποδοχές των δύο αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων τής ΔΕΗ ανήλθαν πέρσι σε 134.726 και 127.690,96 ευρώ...

Συνολικά, οι αμοιβές όλων των μελών του Δ.Σ. το 2020 εκτοξεύτηκαν σε 727.489,97 ευρώ, έναντι 337.743,02 το 2019 και 350.196,49 το 2018.

Σημειώνεται ότι με τον νόμο του 2019 καταργήθηκαν και οι περιορισμοί που ίσχυαν για τον κυβισμό των κρατικών οχημάτων, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Εκπτώσεις στα προσόντα

Είναι χαρακτηριστικές δε οι... εκπτώσεις που γίνονται σε επίπεδο προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας για συγκεκριμένες προσλήψεις στελεχών προκειμένου να χωρέσουν με ελλιπή διαπιστευτήρια οι κάθε λογής εκλεκτοί, δίνοντας μια νέα διάσταση στην «αριστεία».

Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα προκηρύξεων / προσλήψεων στον ΔΕΔΔΗΕ: α) ανώτατου στελέχους χωρίς να απαιτείται γνώση αγγλικών, αλλά “με επιθυμητή την αγγλική γλώσσα” και β) προσώπου για διευθυντική θέση με απαιτούμενο προσόν πτυχίο ΑΕΙ πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, χωρίς να αναφέρεται η υποχρεωτικότητα της αναγνώρισης του πτυχίου αυτού, όπως συνήθως προβλέπεται ή αναφέρεται σε άλλες προκηρύξεις.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα να προσληφθούν στελέχη με τις αντίστοιχες υψηλές αμοιβές ακόμα κι αν γνωρίζουν ελάχιστα αγγλικά και χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο εξωτερικού.

Επέκταση προνομιακών προσλήψεων και υπεραμοιβών

Την εβδομάδα που πέρασε κυκλοφόρησε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ζήτησε από τις ενεργειακές εταιρείες στοιχεία για τις αμοιβές, τα μπόνους και τις παροχές των διοικητικών και γενικώς των στελεχών τους κάνοντας μια απογραφή αποδοχών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σχετίζεται με την εξέταση του μισθολογικού κόστους ως μερίδιο του λειτουργικού κόστους των εταιρειών, που βαρύνουν, έμμεσα, και τους λογαριασμούς των καταναλωτών (π.χ., μέσω των ρυθμιζόμενων εσόδων των διαχειριστών).

Εν συνεχεία πάντως αναφέρθηκε ότι η εξέταση της ΡΑΕ σχετίζεται με τις ανάγκες της ίδιας της Αρχής, που προφανώς θέλει να γνωρίζει τις αμοιβές που κυκλοφορούν στις ενεργειακές αγορές ώστε ενδεχομένως να προσανατολιστεί σε σχετικό αίτημα που θα συνδέεται με αναγκαίες προσλήψεις.  Άλλωστε, το καθεστώς που εισήγαγε ο νόμος Χατζηδάκη το 2019 στις προσλήψεις και στους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών έχει ήδη ζητηθεί να ισχύσει και για άλλους φορείς και οργανισμούς (π.χ. διαχειριστής ΑΠΕ - ΔΑΠΕΕΠ).

Αίρεται το μισθολογικό πλαφόν για τα στελέχη

Ήδη με το νομοσχέδιο - “σκούπα” του ΥΠΕΝ που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα επεκτείνεται το προνομιακό καθεστώς των προσλήψεων σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ και στον υπό δημόσιο έλεγχο ΑΔΜΗΕ (άρθρο 144) στο πλαίσιο του νόμου Χατζηδάκη, ενώ αίρεται και η διάταξη του 2015 (Ν. 4354/2015) για το μισθολογικό πλαφόν στα στελέχη έως το όριο των αποδοχών Γ.Γ., υπουργείου, αφού πλέον “δεν έχει εφαρμογή στις αμοιβές των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων, γενικών διευθυντών και διευθυντών” που προσλαμβάνονται με το νέο καθεστώς στον ΑΔΜΗΕ και σε συνδεδεμένες με αυτόν εταιρείες.

Όσο για τις άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις, ο  Όμιλος ΔΕΠΑ βρίσκεται υπό πλήρη ιδιωτικοποίηση, οπότε δεν έχει νόημα οποιαδήποτε αλλαγή, αφού ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει ελευθερίες “αγοράς”, ενώ στον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων αποφασίστηκε έτσι κι αλλιώς το Δημόσιο να απεμπολήσει το δικαίωμά του να διορίζει την πλειοψηφία των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL