Live τώρα    
Θετικός ο πρόεδρος της Ευρωβουλής στις ελληνικές θέσεις / Τη συμμετοχή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση συζήτησαν Σουλτς - Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θετικός ο πρόεδρος της Ευρωβουλής στις ελληνικές θέσεις / Τη συμμετοχή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση συζήτησαν Σουλτς - Τσίπρας

Τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία συζήτησαν στη συνάντησή τους χθες ο Αλ. Τσίπρας και Κ. Μάρτινς

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΧΡ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Στην αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επικεντρώθηκαν οι επαφές που είχε χτες στις Βρυξέλλες, πριν τη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου και ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Πρασίνων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, διατηρεί θετική στάση όχι μόνο σχετικά με την εμπλοκή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση του προγράμματος αλλά και για τη λύση που αναζητά η Ελλάδα για το χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μάρτιν Σουλτς ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση, ωστόσο αναζητείται ακόμα η απαιτούμενη πολιτική ισχύς έτσι ώστε να προχωρήσει.

Με Τσίμερ, Χαρμς, Λαμπέρτς

Η αποφασιστική στήριξη της ευρωομάδας της Αριστεράς στην εν λόγω πρωτοβουλία επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επαφές και με τους συμπροέδρους της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λαμπέρτς, όπου πρωτοστάτησε η συζήτηση για το προσφυγικό και συγκεκριμένα οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στις χώρες πρώτης υποδοχής προσφύγων.

Τέλος, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την επικεφαλής του Μπλόκου της Αριστεράς της Πορτογαλίας Καταρίνα Μάρτινς, κατά την οποία συζητήθηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία και το ενδεχόμενο ανάδειξης της Αριστεράς σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν στις συναντήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0