Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.4°C28.4°C
3 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
23.8°C25.5°C
1 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.0°C26.0°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.8°C25.2°C
2 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
4 BF 47%
Άδωνις Γεωργιάδης / «Το 33% των ευρωεκλογών ισούται με 40% στις εθνικές εκλογές» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / «Το 33% των ευρωεκλογών ισούται με 40% στις εθνικές εκλογές» (βίντεο)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενεούς άφησε τους πάντες ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη μαθηματική διορατικότητά του όσον αφορά στον στόχο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε, με αφορμή το στόχο του 33% που έχει βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν το ποσοστό αυτό τον ικανοποιεί με δεδομένο ότι τον Ιούνιο του 2023 η ΝΔ πήρε 41%.

Το σκεπτικό της απάντησης που έδωσε τον αναδεικνύει σε σύγχρονο Πυθαγόρα. Ξεδιπλώνοντας τη μαθηματική διορατικότητά του ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επί λέξει:

«Τον Μάιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία πήρε στις ευρωεκλογές 33%. Τον Ιούλιο του 2019 πήρε στις εθνικές εκλογές 40%. Άρα, το 33% των ευρωεκλογών ισούται, ισοδυναμεί με 40% στις εθνικές εκλογές. Αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι αποδεδειγμένα μαθηματικά. Άρα εάν η Νέα Δημοκρατία πάρει τώρα 33%, θα έχει πάρει 40%. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις εκλογικές της δυνάμεις όπως είχε πάρει ένα χρόνο πριν».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL