Live τώρα    
ΕΣΕΕ: Σε τέλμα το λιανεμπόριο, συνεχίζεται η πτώση του τζίρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΕΕ: Σε τέλμα το λιανεμπόριο, συνεχίζεται η πτώση του τζίρου

Για χαμηλές προσδοκίες στην αγορά και τέλμα στην οικονομική δραστηριότητα του λιανεμπορίου κάνει λόγο η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), καθώς καταγράφεται αρνητικό πρόσημο στον κύκλο εργασιών του κλάδου.

Όπως επισημαίνει, η ετήσια μεταβολή του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αισθητή πτώση κατά 14,7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ και στον Γενικό Δείκτη Όγκου στον κλάδο καταγράφηκε ελάττωσή του κατά 14,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012. Για δε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η πτώση τζίρου είναι ακόμα μεγαλύτερη, αγγίζοντας το 24,7% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η υποτονική κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα απεικονίζεται στην ετήσια καταβαράθρωση του τζίρου σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες καταστημάτων, με κυριότερες εκείνες των: καυσίμων-λιπαντικών αυτοκινήτων (-22,8%), των φαρμακευτικών-καλλυντικών (-15,9%), των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων (-15,1%) και των τροφίμων-ποτών-καπνού (-14,2%).

Κάνει λόγο για σπασμωδικότητα και προχειρότητα στις αποφάσεις των πολιτικών που συντελούν τελικά στον περιορισμό της ρευστότητας και στην "οικονομική ασφυξία"- "στραγγαλισμό" των εμπορικών επιχειρήσεων, καλώντας σε πραγματικό διάλογο για άρση του αδιεξόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0