Live τώρα    
"Αισιόδοξος για το κούρεμα" και ο Γ. Στουρνάρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αισιόδοξος για το κούρεμα" και ο Γ. Στουρνάρας

Αισιόδοξος για τη λήψη πρόσθετων μέτρων μείωσης του χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας χθες στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «The crisis in the Euro-Area» που διοργανώθηκε στο Σούνιο, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν τα όσα ακούγονται τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα περί "κουρέματος" του χρέους. «Αυτό είναι κλειδί της επιτυχίας μας» είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία σαφέστατα εισέρχεται σε μια νέα φάση, το πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, με θετικούς δείκτες ανάπτυξης από τρίμηνο σε τρίμηνο».

«Το πρώτο τετράμηνο του 2013 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 306 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με την αντίστοιχη περίοδο το 2012 που σημειώναμε έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

"Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα", υπογράμμισε, "είναι η παράλληλη επίτευξη περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας. Για να είναι εφικτό απαιτούνται προϋποθέσεις τόσο από την ελληνική πλευρά όσο, όμως, και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας". Ακόμη ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε διεξοδικά τα δέκα βασικά σημεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, παραδεχόμενος τόσο τα λάθη της κυβέρνησης όσο και της τρόικας είπε: "Ο τρόπος που επιδιώκουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη σήμερα είναι ο πλέον ορθολογικός κατά την άποψή μου και με το μικρότερο κόστος για τη χώρα και ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού. Δεν εννοώ, φυσικά, ότι όλα ήταν πάντοτε θετικά ή ότι Ελλάδα και τρόικα δεν έκαναν λάθη στην οικονομική πολιτική".

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών προέβη στην εκτίμηση ότι η παρούσα κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχει στόχο, όχι μόνο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και να αλλάξει τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0