Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.7°C16.0°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.0°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
5 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.2°C11.9°C
2 BF 100%
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ιδού η προεκλογική εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών - Τι κρύβει η ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ιδού η προεκλογική εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών - Τι κρύβει η ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζηδάκης
Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ως κυβερνητική ομολογία αποτυχίας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χαρακτηρίζουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στον πλαίσιο και των έντονων γαλάζιων αντιδράσεων για τη φορολογική επίθεση κατά των ελεύθερων επαγγελματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ομολογεί ότι έχει αποτύχει πλήρως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ξεκινά πάλι το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, υποδεικνύοντας  τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ως τους βασικούς υπαίτιους για τη φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας μία άδικη και οριζόντια μέθοδο υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος κάθε αυτοαπασχολούμενου», σχολίαζαν πηγές της Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα των έμμεσων φόρων, αρνούμενη διαρκώς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βρεφικά είδη και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Αναφερόμενες ειδικά στο φορολογικό νομοσχέδιο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισημαίνουν ότι «αποδεικνύει την τεράστια προεκλογική εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας» καθώς με αυτό επιβάλλεται αύξηση των φόρων που πληρώνουν 473.000 αυτοαπασχολούμενοι, δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τους «μεγάλους και πολύ μεγάλους παίχτες της αγοράς» ενώ πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες βγαίνουν εκτός κοινωνικών και προνομιακών επιδομάτων.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το νομοσχέδιο δεν αναγνωρίζει τα οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνονται στο my DATA, τη σύνδεση των ταμειακών με pos και τη συνολική ψηφιοποίηση του φορολογικού αντικειμένου.

Αναλυτικά παραδείγματα:

Πίνακας

Επιπρόσθετα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν την απουσία οποιασδήποτε διαβούλευσης του νομοσχεδίου με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που επηρεάζονται άμεσα από τα νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό που όφειλε να κάνει και δεν έκανε η κυβέρνηση, το έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συναντήθηκε και είχε διεξοδική συζήτηση με τους προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές υπενθυμίζοντας ότι στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε την ανάγκη «για λύσεις που ανήκουν στον 21ο αιώνα», που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και τις πραγματικές συνθήκες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται και δεν θα λειτουργούν τιμωρητικά απέναντι στα ελεύθερα επαγγέλματα, όπως κάνει οριζόντια το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση».

Ο Στ. Κασσελάκης τόνισε δε ότι «το φορολογικό σύστημα της χώρας πρέπει να εκμεταλλευτεί τα καινούργια μέσα που υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αρχίσουμε εκ νέου αυτή τη συζήτηση». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξανασκεφτούμε το θέμα και να επανέλθουμε με καινούργιες προτάσεις. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει διαλλακτικότητα από την κυβέρνηση, αλλά θα προσπαθήσουμε. Είμαστε εδώ στη διάθεσή σας και τώρα και μετά, για να μπορούμε να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις και να σας ακούσουμε».

Αναφερόμενος στο παρελθόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι «γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία προϊστορία, εν μέσω μνημονίων, η οποία ήταν επίπονη για τα ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά να είστε σίγουροι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς πορευόμαστε με τα νέα δεδομένα, ώστε να υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης και υποστήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους εντός της χώρας, αντί να φύγουν στο εξωτερικό» και «στην ουσία να μην μπορούν να ξεφύγουν από ένα φαύλο κύκλο».

Πρέπει «να δημιουργήσουμε ενάρετους κύκλους, αντί για φαύλους κύκλους», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να βρούμε λύσεις που να ανήκουν στο 21ο αιώνα, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα που ζει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL